Email Age Checker - Kontrollera när e-postmeddelandet skapades

 Email Age Checker - Kontrollera när e-postmeddelandet skapades

Mike Rivera

Sökning av datum för skapande av e-postkonto: När du skapar en e-postadress på Gmail, Yahoo, Outlook och andra plattformar samlar dessa företag in och lagrar din personliga information. Detta innebär också att du kan kontrollera när det aktuella e-postkontot skapades. Med andra ord kan du enkelt ta reda på hur gammal min e-postadress är eller hur gammal en e-postadress är.

De flesta av oss har ett e-postkonto på Gmail och med tanke på att Google lagrar mycket information om människor är det självklart att plattformen också kan ha dina uppgifter lagrade.

Det bästa med Gmail är att de talar om vilken typ av information som lagras och att de ger dig möjlighet att bestämma vilken information du vill utesluta från ditt Google-konto.

I den här guiden får du veta hur du kontrollerar när e-postmeddelandet skapades och hur du använder E-post ålderskontroll av iStaunch .

Först ska vi förstå varför du vill veta när en e-postadress skapades.

Anledningar till att veta när e-postadressen skapades

Det kan finnas många anledningar till varför du vill veta åldern på din eller någon annans e-postadress. Till att börja med kan du vara intresserad av att spåra deras aktiviteter eller identifiera om användaren verkligen är den de påstår sig vara eller inte.

1. För att spåra användarens identitet

Informationen om det datum då kontot skapades är ofta inte tillräcklig för personer som vill få en detaljerad inblick i personens identitet. Du kanske till exempel inte kan få reda på personens verkliga identitet, till exempel namn eller kontaktinformation, bara genom att följa det datum då kontot skapades.

Det är dock ett av de enklaste sätten att veta om personen är en äkta e-postanvändare eller inte. Anta att du får ett erbjudande, ett material som du kan ladda ner gratis och andra resurser. Innan du laddar ner det eller använder kupongen för att handla kanske du vill veta om personen som skickar dig dessa meddelanden är en äkta användare. Ett sätt att göra det är att spåra åldern på deras e-postkonto.

2. För att återställa din Google Mail

De flesta glömmer lösenordet som de använde för att skapa ett Gmail-konto. Utan ett lösenord är det inte möjligt att återställa Gmail om du har loggat ut från ditt konto.

Lyckligtvis erbjuder Google Mail dig en hel del alternativ för att återställa ditt lösenord. En av frågorna är "åldern på ditt e-postmeddelande eller datumet då du skapade ett e-postkonto". Om du kommer ihåg datumet kan du enkelt återställa ditt e-postkonto och återställa ditt lösenord.

Email Age Checker (Uppsökning av datum för skapande av e-postkonto)

E-post ålderskontroll av iStaunch även känd som Sökning av datum för skapande av e-postkonto är ett gratis verktyg online som låter dig kontrollera när en e-postadress skapades. Skriv in e-postadressen i rutan och tryck på skicka-knappen. Så är det, och härnäst kan du se hur gammal en e-postadress är.

Kontroll av e-postålder

Relaterade verktyg: Omvänd e-postuppslag & Tillgänglighet för användarnamn i Gmail

Hur du kontrollerar när e-postmeddelandet skapades

Det kan vara lite svårt att hitta det datum då du skapade ditt e-postkonto, beroende på vilket konto du använder.

Det är till exempel helt annorlunda att hitta åldern på Yahoo än på Gmail. Eftersom de flesta använder Gmail för kommersiella och personliga ändamål kommer vi att visa dig tips för att hitta åldern på ditt e-postkonto.

Låt oss ta en titt på de olika sätten att ta reda på när en e-postadress skapades.

1. Kontrollera alternativet vidarebefordran och POP/IMAP

De flesta människor skapar ett Google-konto när de öppnar ett e-postmeddelande från Google Mail, vilket innebär att datumet för skapandet av ditt e-postmeddelande och Google är detsamma.

  • Öppna Gmail och logga in på ditt konto.
  • Klicka på ikonen Inställningar i toppen.
  • Hitta alternativet "Vidarebefordran och POP/IMAP" och klicka på det.
  • Läs den första statusen under POP download-avsnittet.
  • Det datum som visas på den här raden är det datum då du skapade ditt Google Mail-konto.
  • Om din POP är inaktiverad kan du tyvärr inte få reda på vilket datum du skapade ett konto.

2. Hitta det första meddelandet

Den här metoden är för dem som nyligen har skapat ett konto på Google Mail. Om du inte kommer ihåg det datum då du fick ditt första meddelande är det uppenbart att du inte kommer ihåg det datum då du skapade ett e-postkonto. Så du kan bara bläddra ner till det sista meddelandet för att hitta det första e-postmeddelandet du skickade eller tog emot.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.