Hur du låser upp Facebook-kontot utan ID-bevis

 Hur du låser upp Facebook-kontot utan ID-bevis

Mike Rivera

Ett Facebook-konto är som ett virtuellt utflyktsmål dit du alltid kan åka när du vill ta en paus från ditt arbete eller dina studier eller bara umgås med andra människor och ta del av spännande uppdateringar som du är intresserad av. För det mesta är våra Facebook-konton bara några få klick bort. Allt du behöver är din telefon eller dator, en internetanslutning samt din e-postadress och ditt lösenord.

Hur enkelt och bekvämt Facebook låter sina användare komma åt sina konton kan mätas med hur mycket chock, förvirring och frustration du känner när du inser att du har blivit utelåst från ditt konto. Och när det händer kan hela din Facebook-upplevelse rasa på några sekunder.

Vanligtvis ber Facebook dig i dessa fall av låsningar att bekräfta din identitet genom att identifiera dina Facebook-vänner eller ange ditt födelsedatum. Båda dessa metoder är ganska enkla att tillämpa och orsakar inga problem. Problemet uppstår när plattformen ber dig om ett identitetsbevis för att verifiera din identitet.

Vi vet att ditt identitetsbevis kanske inte är något du vill dela med Facebook. Men vad händer om du inte ser något annat alternativ för att bekräfta din identitet? Det är vad vi ska prata om i denna blogg.

Läs vidare när vi visar hur du kan kringgå låset och låsa upp ditt konto utan ID-bevis.

Varför är ditt Facebook-konto låst?

Ditt Facebook-konto är nyckeln till allt som Facebook erbjuder. Om du inte kan komma åt ditt konto på grund av att det är låst betyder det troligen att plattformen har upptäckt ovanlig eller misstänkt aktivitet på ditt konto.

Upprepade fall av ovanliga aktiviteter som inte överensstämmer med vad du normalt gör på Facebook är tillräckligt för att Facebook ska höja sina virtuella ögonbryn och du kan bli utelåst från ditt konto. I vissa fall kan detta vara oroväckande eftersom någon annan kan ha försökt logga in på ditt konto, vilket ledde till att Facebook låste ditt konto.

Därför är det viktigt att du är medveten om varför ditt konto har blivit låst och varför du ombeds att bekräfta din identitet. Här är några aktiviteter som kan leda till att ditt konto blir låst:

1. Ovanligt många inloggningsförsök från olika enheter.

2. För många inloggningar från olika platser på kort tid: Detta kan hända om du använder en VPN samtidigt som du använder Facebook.

3. Många konton är inloggade på samma enhet.

4. Spamming (skicka ett ovanligt stort antal meddelanden och vänförfrågningar på kort tid).

Alla dessa aktiviteter är tillräckliga för att ditt konto ska låsas. Om du ombeds att bekräfta din identitet beror det sannolikt på en eller flera av ovanstående orsaker.

Hur du låser upp Facebook-kontot utan ID-bevis

Det kan finnas många sätt som Facebook kan be dig bekräfta din identitet på. Till en början kan plattformen bara be om en kod som skickas till din mobil eller låta dig be dina vänner om hjälp. Ibland kan du också se alternativet att logga in med ditt Google-konto (som är kopplat till ditt Facebook-konto) för att bekräfta din identitet.

Att be dig visa upp ett ID-bevis är vanligtvis den sista utvägen för att bekräfta din identitet. Om du loggar in på Facebook och ser alternativet att ladda upp ett ID-bevis måste du alltså leta efter andra sätt att låsa upp ditt konto:

Metod 1: Logga in med en kod

Steg 1: Först och främst ska du se till att du använder en enhet som du har använt tidigare för att logga in på ditt Facebook-konto.

Steg 2: Öppna en webbläsare och gå till //facebook.com/login/identify.

Steg 3: Ange mobilnumret som är kopplat till ditt konto och tryck på Sök.

Om du vill använda din e-postadress eller ditt fullständiga kontonamn i stället för din telefon trycker du på Sök i stället efter ditt mobilnummer Ange din e-postadress eller ditt fullständiga namn och tryck på Sök på .

Steg 4: Välj rätt konto i listan. Om du har angett kontonamnet för att söka efter ditt konto kan du få en lång lista med samma och liknande namn. Om detta händer kan du välja ditt konto genom att titta på profilbilden.

Steg 5: Du kommer att bli ombedd att ange lösenordet. Om du inte kan ange lösenordet trycker du på Prova ett annat sätt .

Steg 6: Nu visas din maskerade e-postadress och ditt mobilnummer för att få en verifieringskod. Välj det alternativ där du vill få koden och tryck på Fortsätt .

Steg 7: Ange captcha-texten och tryck på Fortsätt .

Steg 8: Du får en sexsiffrig kod i din e-postadress eller ditt telefonnummer. Ange koden och tryck på Fortsätt .

Steg 9: Skapa ett nytt lösenord för ditt konto. Tryck på Nästa Du loggas in på ditt konto.

Metod 2: Lämna ett dokument som inte är en ID-handling

Om ovanstående metod inte hjälper dig att låsa upp ditt konto måste du göra det som Facebook ber dig om, det vill säga bekräfta din identitet genom att tillhandahålla giltiga bevis.

Men här kommer en nyhet: Du behöver inte nödvändigtvis visa upp din ID-handling för att bekräfta din identitet på Facebook. Vad Facebook vill ha är ett officiellt dokument med ditt namn på. Detta dokument kan vara ditt ID-handling eller inte.

Om du inte vill ge ditt ID-handlingar för att bekräfta din identitet på Facebook kan du ladda upp andra officiella dokument som innehåller ditt namn och som är mycket mindre konfidentiella än ett ID-handlingar. Här är några av de alternativa alternativen du har för att verifiera ditt konto:

Regeringens ID-handlingar:

Det räcker med alla myndighetsdokument med ditt Facebook-namn och ditt födelsedatum. Om dokumentet inte har ditt födelsedatum ska det ha ett foto med ditt namn. Några av de myndighetsdokument du kan skicka in är körkort, födelseattest, pass eller PAN-kort.

Icke-statliga dokument:

Om du inte vill visa upp ett statligt utfärdat ID-kort kan du tillhandahålla följande två Icke-statliga ID-handlingar. Dessa kan vara skolans eller universitetets identitetskort, bibliotekskort, ett intyg om godkänt betyg från en erkänd utbildningsinstitution, andra intyg, betygsblad, post som skickats i ditt namn via post, transaktionskvitto och så vidare.

Se till att båda ID-handlingarna innehåller ditt namn och att minst en av dem innehåller ditt födelsedatum och/eller foto.

Icke-statliga ID-handlingar kan vara ett bra alternativ om du inte vill ge ditt ID-handlingar till Facebook.

Avslutande tankar

Ett låst Facebook-konto kan orsaka många problem, men det kan bli ännu mer problematiskt om du ombeds att lämna bevis på din identitet. Det är dock fullt möjligt att låsa upp ditt konto utan ID-bevis, och vi har diskuterat hur du kan göra det med två metoder.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.