Hur du ser Netflix lösenord när du är inloggad (utan att återställa det)

 Hur du ser Netflix lösenord när du är inloggad (utan att återställa det)

Mike Rivera

Det finns ungefär 40 OTT-plattformar i Indien för närvarande. Men om vi skulle gissa vilka av dem som är mest populära i landet, kommer Netflix alltid att finnas med på topp 3-listan. Den Kalifornienbaserade plattformen grundades 1997 och kom till Indien 19 år senare. Men på grund av sitt kreativa och engagerande innehåll är den ganska populär bland indier, särskilt bland tonåringar och ungdomar.

På grund av de relativt höga avgifterna föredrar de flesta att köpa Netflix i grupp och turas om att betala för abonnemanget. Men som du kan föreställa dig är det mycket troligt att man förlorar eller glömmer ett lösenord i sådana arrangemang.

Har du drabbats av en sådan incident och försöker få fram ditt lösenord för att undvika att bli utloggad från ditt konto utan möjlighet att komma in?

Vi förstår din utmaning och är här för att hjälpa dig.

Följ med oss till slutet av den här bloggen för att lära dig hur du kan ta reda på ditt Netflix-lösenord utan att återställa det och hur du kan kontrollera Netflix-lösenordet när du är inloggad.

Kan du se Netflix lösenord när du är inloggad?

Ja, du kan enkelt se Netflix lösenord när du är inloggad, men inte i den officiella appen eller på webbplatsen. Om du har problem med att komma ihåg ditt Netflix-lösenord är det första stället du vill söka en lösning på naturligtvis mobilappen eller webbversionen, eller hur?

Men om du går den vägen kommer du att bli besviken. Det beror på att Netflix av säkerhetsskäl inte tillåter sina användare att se sina lösenord när de är inloggade, både i appen och i webbversionen.

Om du undrar vad du kan göra åt saken, läs vidare för att få reda på det!

Hur du ser Netflix lösenord när du är inloggad

I förra avsnittet fick vi veta att Netflix inte tillåter sina användare att se sina lösenord, vare sig i appen eller på webbplatsen. Men bara för att Netflix inte låter dig göra det betyder det inte att det inte går att göra alls, eller hur?

Den mest praktiska metoden för att se ditt Netflix-lösenord är att använda webbläsaren och inte Netflix självt. Detta kan göras både på din smartphone och i webbläsaren, beroende på vilken enhet du använder för att streama på Netflix.

Metod 1: Se Netflix lösenord när du är inloggad (smartphone)

I det här avsnittet diskuterar vi hur du kan göra det på din smartphone. Följ de här stegen för att komma åt den här informationen:

 • Öppna Google Chrome på din smartphone.
 • Du hittar tre punkter i det övre högra hörnet och när du klickar på dem visas en rullgardinsmeny med flera alternativ.
 • Bläddra nedåt för att hitta Inställningar och tryck på den för att gå till din Inställningar sida.
 • På den här sidan ser du först och främst följande Du och Google som innehåller din länkade e-postadress och några andra uppgifter.
 • Precis under den ser du Grunderna avsnittet. Det är i detta avsnitt som du hittar den Lösenord När du har gjort det trycker du på den.
 • Du kommer till Lösenord Här finns en lista över alla webbplatser som du har loggat in på, med ditt användarnamn/nummer i en mindre typsnitt under.
 • Hitta Netflix i listan och tryck på det. Det tar dig till den Redigera lösenord där ditt användarnamn och lösenord visas i olika fält.
 • Lösenordsfältet kommer bara att visa prickar och för att se ditt lösenord måste du klicka på ögonikonen bredvid.
 • Så snart du gör det kommer din smartphone att be dig bekräfta din identitet genom att ange ditt fingeravtryck, lösenord, PIN-kod eller andra säkerhetsinställningar som du använder.
 • När du har bekräftat att det är du kan du enkelt se ditt lösenord.

2. Se Netflix lösenord när du är inloggad (dator/PC)

Vi har redan diskuterat hur du kan se ditt Netflix-lösenord efter att du har loggat in på din smartphone, så vi är säkra på att du kommer att tycka att det här är mer eller mindre likadant. Vi håller med om att det är likadant att se ditt lösenord på både smartphones och datorer.

Det beror på att lösenordet för Netflix (eller något annat lösenord) inte har något med Netflix att göra, utan allt med det konto du har synkroniserat dina data med.

Följ de här stegen för att hämta ditt nuvarande Netflix-lösenord på din dator/laptop:

 • Öppna Google Chrome på din dator. I det övre högra hörnet av startsidan ser du tre små prickar; tryck på dem.
 • Du får en rullgardinsmeny med flera handlingsalternativ. Navigera Inställningar i den nedre delen av denna meny och tryck på den för att gå till din Inställningar sida.
 • På toppen av Inställningar sidan ser du ett sökfält. I detta fält skriver du lösenord och slå på Ange.
 • När du gör det visas flera sökresultat på skärmen, uppdelade i olika kategorier. Du hittar det du söker i den andra kategorin: Automatisk ifyllning Det första alternativet i denna kategori är Lösenord ; trycka på den öppna.
 • Du hittar en liknande lista på Lösenord Men här visas den i en tabellliknande struktur, där den första raden visar alla webbplatser du har loggat in på, den andra visar ditt användarnamn och den tredje är reserverad för deras lösenord.
 • Till att börja med kommer alla dessa lösenord att vara dolda för dig, med en ögonsymbol bredvid vart och ett av dem. Vad du behöver göra är att hitta Netflix kolumn i den här listan och trycka på ögat bredvid lösenordet.
 • När du gör det visas en säkerhetsdialogruta där du ombeds ange lösenordet för din bärbara dator/dator. Ange ditt lösenord i fältet och tryck på knappen OK knappen längst ner.
 • När du har gjort det kommer du att märka att det dolda lösenordet nu är synligt för dig. Nu kan du kopiera det och klistra in det på en säker plats, skriva ner det på ett block eller ta en skärmdump av det, beroende på vad som verkar mest praktiskt för dig.

Så här tar du reda på ditt Netflix-lösenord när du är inloggad på TV

Tyvärr kan du inte hitta Netflix-lösenordet när du är inloggad på TV:n. Du måste ändra eller återställa lösenordet från din smartphone eller bärbara dator. Om du vill återställa ditt Netflix-lösenord men inte vet hur du ska göra är vi här för att hjälpa dig.

I nästa avsnitt diskuterar vi hur detta kan göras både på din dator/laptop och på din smartphone.

Vill du återställa Netflix lösenord i stället?

I de tidigare avsnitten pratade vi om hur du kan visa ditt Netflix-lösenord på olika enheter. Men i många fall, när människor glömmer sitt lösenord ofta, vill de ändra det till något enklare eller mer bekvämt för att undvika allt krångel.

Metod 1: Återställa Netflix lösenord på Android och iPhone

När det gäller att återställa Netflix-lösenordet på din smartphone ska du komma ihåg att det inte spelar någon roll om du använder Android eller iOS. Användargränssnittet i Netflix-appen är mer eller mindre detsamma för båda operativsystemen, vilket är anledningen till att stegen för att återställa lösenordet förblir desamma.

Så för att återställa ditt Netflix-lösenord med appen följer du de här stegen:

Steg 1: Öppna Netflix-appen på din smartphone. I det övre högra hörnet av appens startskärm hittar du en fyrkantig ikon för din profil. Profil & Mer fliken.

Steg 2: Utöver den Profil & Mer visas profilikonen för alla användare på ditt konto (som kan vara antingen 2 eller 4). I den nedre delen av fliken finns en lista med åtgärdsalternativ; tryck på det andra alternativet här som lyder: Konto .

Steg 3: När du trycker på den kommer du till din Konto sidan i din webbläsare. På denna sida hittar du en Medlemskap & Fakturering avsnittet, som omfattar följande Ändra lösenord alternativ. Tryck på det för att gå till Ändra lösenord sida.

Steg 4: På den Ändra lösenord sidan ser du tre tomma fält som du måste fylla i. Det första fältet är för ditt nuvarande lösenord och det andra och tredje är för att ange och bekräfta ditt nya lösenord.

Precis under det första fältet ser du ett litet meddelande med en länk som lyder: Har du glömt ditt lösenord?

Om du redan har dessa uppgifter kan du enkelt fylla i dem här och återställa ditt lösenord. Men om du inte har tillgång till ditt nuvarande lösenord kan du följa de här stegen för att ändra det.

Steg 5: När du trycker på den här länken kommer du till en annan sida där du kan återställa ditt Netflix-lösenord. På den här sidan kommer Netflix att be dig om din e-postadress; fyll i den när det krävs och du kommer att få ett mejl från dem.

Det är i detta mail som du hittar detaljerade instruktioner om hur du återställer ditt lösenord.

Metod 2: Återställa Netflix lösenord Dator/Laptop

Vill du återställa ditt Netflix-lösenord på din dator eller bärbara dator? Oroa dig inte, det skiljer sig inte så mycket mellan att göra det på en dator och att göra det på en smarttelefon. Nedan följer stegen som du kan följa för att göra det:

Steg 1: Öppna netflix.com i din webbläsare för att gå till Netflix. Eftersom du planerar att ändra ditt Netflix-lösenord antar vi att du redan är inloggad på ditt konto.

Steg 2: När du befinner dig på Netflix startsida för du markören till det övre högra hörnet av sidan. Här hittar du din profilikon. När du drar markören på den visas en rullgardinsmeny med en lista över alla profiler på det här kontot.

Precis under profillistan hittar du tre alternativ för åtgärder, varav det första är följande Konto ; Tryck på den för att gå till din Konto sida.

Steg 3: Precis som på smartphones är Konto sidan på din dator visar också Medlemskap & Fakturering Först finns uppgifter om registrerad e-postadress, lösenord (som är dolt), kontaktnummer och den betalningsmetod som du använder (med UPI-ID eller kortnummer delvis dolt).

Till höger om dessa uppgifter visas ytterligare en lista med alternativ som kan åtgärdas, där den andra listan lyder: Ändra lösenord. Tryck på den för att gå till Ändra lösenord sida.

Härifrån kan du följa steg 4 och 5 från det sista avsnittet för att återställa ditt Netflix-lösenord. Om du inte vill få ett e-postmeddelande för att återställa ditt lösenord kan du också få informationen i ett textmeddelande.

Ofta ställda frågor

F1: Om jag ändrar min e-postadress, måste jag skapa ett nytt Netflix-konto med den adressen?

Nej, när du har skapat ett Netflix-konto behöver du inte radera det och skapa ett nytt bara för att du använder en ny e-postadress. Du kan istället gå till kontoinställningarna i appen/webbversionen och ändra e-postadressen till kontot på samma sätt som du ändrar ditt lösenord.

F2: Hur många användare kan använda ett enda Netflix-konto?

Hur många användare som kan använda ett enda Netflix-konto åt gången beror på vilket paket du köper. Om du har ett baspaket kan två användare streama Netflix med det, men om du väljer ett dyrare paket kan upp till fyra användare streama Netflix med ditt konto.

Q3: Är Netflix mobilpaket bättre än de andra paketen?

Det beror på hur du använder den här OTT-plattformen. Mobilpaketet på Netflix är verkligen mycket billigare, så om du vill njuta av Netflix på din smartphone kan det vara ett bra val. Det har dock vissa begränsningar när det gäller hur många skärmar som kan köras samtidigt och endast en användare kan ladda ner videor. Så om du vill kunna titta på Netflix på din bärbara dator/TV/dator eller dela dina inloggningsuppgifter medandra, kanske mobilpaketet inte fungerar för dig.

Slutord:

Vi har diskuterat hur du kan se ditt Netflix-lösenord medan du är inloggad på ditt konto. Tricket här är att inte söka hjälp hos Netflix utan i din webbläsare, där alla dina lösenord synkroniseras med ditt länkade konto.

Senare diskuterade vi också hur du kan ändra ett Netflix-lösenord som du har svårt att memorera. Om vi har hjälpt dig att lösa ditt problem kan du berätta om det i kommentarsfältet.

  Mike Rivera

  Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.