Hur länge varar bästa vänner på Snapchat?

 Hur länge varar bästa vänner på Snapchat?

Mike Rivera

Snapchat har blivit en av de mest populära apparna för bilddelning som används av millennials och generation Z. Ända sedan lanseringen 2011 har denna sociala medieplattform lagt till nya funktioner och uppdaterat dem regelbundet. Terminologin och algoritmerna uppdateras ständigt med tiden, vilket ofta gör det förvirrande för personer som inte är vana användare.

Baserat på hur ofta du interagerar med dina vänner har Snapchat en lista över bästa vänner. När du fortsätter att skicka snapsar och meddelanden till dina vänner kan du se att vissa emojis dyker upp bredvid deras namn.

Det röda hjärtat visar till exempel att ni är varandras bästa vänner, de två rosa hjärtan är Super BFF-emoji, det gula hjärtat är Besties-emoji och smiliansikten är Best Friend-emoji.

Om du har många vänner på Snapchat kan åtta av dina kontakter listas som dina bästa vänner.

Tyvärr kan du inte utse eller välja din BFF eller Super BFF på den här plattformen. Allting sker enligt Snapchat-algoritmen. För att få ett grepp om alla Snapchat-funktioner måste du använda den regelbundet.

Är du nyfiken på hur länge bästa vännen finns kvar på Snapchat? eller När försvinner emojin för bästa vännen?

Fortsätt att läsa den här bloggen, eftersom den är avsedd för dig.

Algoritmen för bästa vän-emoji på Snapchat

Snapchat avslöjar inte helt och hållet specifikationerna för den algoritm som reglerar listan över bästa vänner. Allt som användarna vet är att deras bästa vänner är de kontakter som de regelbundet interagerar med, de personer som ofta skickar och tar emot snapsar och meddelanden från dem.

Som högsta gräns kan du ha åtta bästa vänner på Snapchat. Alla deras namn kommer att visas i chattområdet på din profil. När du vill skicka en snap kommer de också att visas på skärmen "Skicka till".

Före 2018 höll Snapchats algoritm reda på användarnas interaktioner under den senaste veckan och skapade sedan en lista baserat på antalet interaktioner. Nu är algoritmen dock mer komplex och tar hänsyn till faktorer som antalet skickade och mottagna snapsar och deltagande i gruppchattar.

Emojis för Snapchat-vänner

Om du tittar noga på din lista över bästa vänner på Snapchat hittar du små emojis vid varje namn.

Dessa emojis har vissa bestämda indikationer som anges nedan.

Dubbel rosa hjärta: Den här emojin visar att ni har varit varandras bästa vän under de senaste två månaderna.

Rött hjärta: Den här röda hjärt-emojin visar att ni har varit varandras bästa vän de senaste två veckorna.

Gult hjärta: När den här emojin visas bredvid någons namn betyder det att ni båda är Besties. Det är den som skickar och tar emot flest snaps från dig.

Smiley: När en smiley-emoji visas bredvid någons namn på Snapchat betyder det att personen är en av dina bästa vänner. Det är en person som ofta interagerar med dig.

Grimaserande ansikte: Om den grimaserande emojien visas bredvid någons namn på Snapchat visar det att ni är gemensamma bästa vänner. Det betyder att din bästa vän också är deras bästa vän.

Nu när du har fått en rättvis uppfattning om de olika typerna av emojis för bästa vänner på Snapchat.

Låt oss nu gå in på hur länge en bästa vän-emojis varar på Snapchat.

Hur länge varar bästa vänner på Snapchat?

Du kan inte förvänta dig att förbli en persons bästa vän på Snapchat genom att skicka hundratals snaps och meddelanden till henne en enda dag. Du måste hålla regelbunden kontakt för att få den bästa vän-emojin att bestå.

Även om Snapchat inte tydligt anger sin algoritm är det troligt att emojin för bästa vännen försvinner inom en vecka eller så om ni båda slutar skicka snapsar och meddelanden till varandra.

Ett annat sätt på vilket din bästa vän-emoji kan försvinna är när din kontakt börjar skicka snaps och meddelanden till andra som är mycket mer intresserade än du.

Kan du se andra användares bästa vänner?

I de tidigare versionerna av Snapchat kunde du hålla koll på andra användares bästa vänner. Efter en uppdatering är detta dock inte längre möjligt på plattformen. För närvarande är det bara du som kan se listan över dina bästa vänner på Snapchat.

Ofta ställda frågor

Kan jag ordna min lista över bästa vänner på Snapchat?

Din lista över bästa vänner på Snapchat skapas automatiskt genom att en viss algoritm tillämpas. Du har alltså ingen direkt tillgång till att ändra din lista över bästa vänner. Att spamma snapsar och meddelanden och få spammat tillbaka är det enklaste sättet att finnas kvar på någons lista över bästa vänner.

Vad är Snapchat Score?

Snapchat Score visar hur aktivt du använder appen och erhålls genom att kombinera din totala aktivitet, som inkluderar:

 • Antalet snapsar som du har delat och tagit emot.
 • Antalet Snapchat stories som du har publicerat och tittat på.
 • Antalet Discover-videor som du har tittat på.
 • Till skillnad från den andra användarens lista över bästa vänner kan du ta en titt på deras Snapchatpoäng genom att trycka på deras profilbild.

Hur kan jag hitta min egen Snapchat-poäng på Snapchat?

Följ de här stegen för att hitta ditt eget Snapchat-poäng på Snapchat:

 • Öppna Snapchat-appen på din enhet
 • Tryck på din profilikonen, som finns i det övre vänstra hörnet.
 • Ditt resultat visas precis under ditt namn.

Slutord

Vi har lärt oss att specifikationerna för den algoritm som Snapchat bygger på inte är tydligt avslöjade för oss. Men om du helt slutar interagera med din kontakt tar det inte längre än en vecka innan emojin för bästa vän försvinner.

En annan viktig sak att ta med sig från bloggen är att du inte direkt kan ändra din lista över bästa vänner på Snapchat. Appen gör ändringar beroende på din interaktionsnivå med andra användare på plattformen. Om den här bloggen har hjälpt dig att få ett grepp om hur Snapchat fungerar är du välkommen att kontakta oss i kommentarsfältet nedan. Låt oss veta om du har några fler frågor.

  Mike Rivera

  Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.