Hur man kontrollerar senaste inloggningshistorik på Steam

 Hur man kontrollerar senaste inloggningshistorik på Steam

Mike Rivera

Spel är mycket roligare när du gör det tillsammans med dina vänner. Och när det gäller onlinespel med vänner är det få spelplattformar som kommer i närheten av Steam när det gäller det breda utbudet av spel, den interaktiva upplevelsen och användarvänligheten. Oavsett om du spelar dina favoritspel från en mängd topprankade spel, umgås med andra spelare online eller till och med skapar ett spel tillsammans med vänner eller alla med hjälp avSteam ger dig möjlighet att göra allt.

Med över 50 000 spel och över 130 miljoner aktiva användare varje månad är Steam världens största plattform för datorspel online.

Steam ger oss en fantastisk spelupplevelse för spelare över hela världen. Med så många spel att spela och så många användare som kan få vänner och diskutera spel, vem vill då inte vara på Steam? Säkert inte någon som älskar onlinespel.

Ditt Steam-konto är också nyckeln till många av de spel du spelar. Det är därför viktigt att hålla koll på ditt Steam-konto. Ett sätt att göra detta är att kontrollera din senaste inloggningshistorik med några dagars mellanrum, så att du kan vara säker på att ingen annan har tillgång till ditt konto, för säkerhets skull.

Men hur kontrollerar du din senaste inloggningshistorik på Steam? Om du inte vet hur du ska göra är vi här för att hjälpa dig. Följ med oss för att lära dig hur du kontrollerar din senaste inloggningshistorik på Steam och mycket mer.

Hur man kontrollerar senaste inloggningshistorik på Steam

Din inloggningshistorik på Steam kan visa dig värdefull information om den senaste gången du loggade in på ditt Steam-konto. Informationen som visas i inloggningshistoriken inkluderar datum och tid för tidigare inloggningar och den ungefärliga geografiska platsen från vilken ditt konto användes.

Du kan se din inloggningshistorik genom att gå till Steams hjälpcenter och hitta dina kontouppgifter. Även om den övergripande processen är ganska enkel och okomplicerad, kommer vi att göra det enklare genom att guida dig genom några lättförståeliga steg. Så här gör vi:

Steg 1: Öppna en utmärkt webbläsare på ditt skrivbord och gå till //store.steampowered.com.

Steg 2: Klicka på inloggning knappen vid skärmens övre högra hörn. På den LOGGA IN sidan, ange ditt kontonamn och lösenord och klicka på knappen Logga in för att logga in på ditt Steam-konto.

Steg 3: När du har loggat in på ditt konto ser du några alternativ i den övre panelen på webbsidan. Klicka på Stöd .

Steg 4: Du kommer att se flera alternativ på Steam-stöd sida. Välj alternativet Mitt konto .

Steg 5: På nästa skärm klickar du på det sista alternativet- Uppgifter om ditt Steam-konto .

Steg 6: Nästa skärm innehåller ytterligare en lista med alternativ som rör ditt konto. Bläddra neråt på sidan för att hitta alternativet Senaste inloggningshistorik .

Det var allt. Du kommer att se flera viktiga uppgifter på Senaste inloggningshistorik sidan, till exempel Tid för inloggning , Avstängningstid , Typ av operativsystem , och information om geografisk placering, t.ex. land, stad och stat där du loggar in.

Vad ska du göra om du hittar några okända inloggningar i din senaste inloggningshistorik?

Huvudsyftet med avsnittet Senaste inloggningshistorik på Steam är att hjälpa användare att kontrollera om det finns några oseriösa inloggningsförsök. Om du hittar några okända inloggningar i din inloggningshistorik på Steam betyder det troligen att någon annan har haft tillgång till ditt Steam-konto under en tid utan din tillåtelse, vilket du naturligtvis inte vill, eller hur?

Först ska du se till att det verkligen är någon annan som loggar in på ditt konto och inte du själv. De geografiska uppgifter som visas i inloggningshistoriken hämtas via din IP-adress och är därför inte särskilt exakta. Men om platsen som visas verkar vara för långt ifrån din faktiska plats kan du aldrig veta.

Om du fortfarande tror att ditt konto kan ha blivit utsatt för ett intrång ska du följa de här stegen omedelbart.

Steg 1: Kontrollera om din enhet innehåller virus

Innan du ändrar ditt lösenord eller aktiverar ytterligare autentiseringsfaktorer måste du först se till att din säkerhet inte äventyras inifrån. Skanna din dator, bärbara dator och telefon för skadlig kod och virus med hjälp av ett pålitligt antivirusprogram som Norton, McAfee eller Kaspersky (vi rekommenderar att du använder en fullt aktiverad betalversion om möjligt).

Steg 2: Säkra ditt e-postkonto

Ditt e-postkonto kan användas för att komma åt ditt konto och skapa ett nytt lösenord. Så det är viktigt att säkra ditt e-postkonto innan du skyddar ditt Steam-konto. Ändra ditt e-postlösenord och aktivera ytterligare säkerhetsnivåer för att skydda ditt e-postkonto mot potentiella säkerhetsöverträdelser.

Steg 3: Återställ ditt Steam-lösenord

Nu när du har säkrat din enhet och e-postadress är det dags att äntligen säkra ditt Steam-konto. Först och främst ska du ändra lösenordet till ditt Steam-konto.

Steg 1: För att göra det loggar du in på ditt Steam-konto och går till //store.steampowered.com/account/.

Steg 2: Under rubriken Kontosäkerhet , klicka på Ändra mitt lösenord Om du ombeds att logga in igen, ange dina inloggningsuppgifter och klicka på Logga in .

Steg 3: Ange ditt nuvarande lösenord och klicka på Nästa .

Steg 4: Ett bekräftelsemail kommer att skickas till din registrerade e-postadress. Kontrollera ditt mail, hitta koden och kopiera den. Klistra sedan in koden i Steam.

Steg 5: Skriv in ett nytt lösenord som är lätt att komma ihåg men svårt att gissa. Skriv in det igen för att bekräfta och klicka på Nästa Ditt lösenord kommer att ändras.

Steg 4: Aktivera Steam Guard

Steam Guard är en typ av tjänst för tvåfaktorsautentisering (2FA) som erbjuds av Steam så att du kan göra dina inloggningar säkrare och mindre sårbara för säkerhetsöverträdelser.

När du har aktiverat Steam Guard måste du ange en kod från ditt e-postmeddelande eller Steam-mobilappen efter att du har angett ditt användarnamn och lösenord och klickat på Logga in . Följ dessa steg för att aktivera Steam Guard med din e-postadress:

Steg 1: Kontrollera att din e-postadress är verifierad genom att gå till //store.steampowered.com/account/ och klicka på Verifiera e-postadress på den sida som visas.

Steg 2: Klicka på Hantera Steam Guard enligt avsnittet Kontosäkerhet .

Steg 3: Välj det alternativ som du vill Få Steam Guard-koder via e-post Du kan bli ombedd att logga in igen för att verifiera.

Steg 4: Ångskydd kommer att aktiveras för ditt konto när du loggar in igen.

Observera: Om du inte ser Steam Guard-e-postmeddelandet när du försöker logga in på ditt konto, kontrollera din skräppostmapp.

Sammanfattning

Steam är en ledande plattform för allt som har med spel att göra. På Steam kan du spela spel ensam eller med vänner, skaffa nya vänner, interagera med andra spelare i Steam Community och till och med skapa egna spel.

Med så många saker som händer med ditt Steam-konto måste du se till att ditt konto är säkert. Du bör regelbundet kontrollera din senaste inloggningshistorik med hjälp av de steg som diskuteras i den här bloggen. Du kan också göra ditt konto säkrare med hjälp av de steg som nämns ovan.

Om du följer alla de fyra steg som vi diskuterade kommer ditt konto att vara mycket säkrare mot säkerhetshot och oidentifierade inbrott. Om du vill hålla dig uppdaterad med sådana tips och tricks, se till att besöka våra bloggar oftare.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.