Hur man svarar när någon säger att de har varit upptagna (Sorry I've Been Busy Reply)

 Hur man svarar när någon säger att de har varit upptagna (Sorry I've Been Busy Reply)

Mike Rivera

Tid: är den mest värdefulla tillgången som människan har, kanske på grund av att den är så begränsad. Vi kan tjäna pengar i all oändlighet, men tiden har vi alla ett begränsat lager av. Det är också därför som de kloka använder sin tid med största försiktighet. Och hur gör man det? Genom att vara för upptagen med allt som inte tillför något värde till livet.

Om vi ska vara ärliga är det bästa sättet att leva att vara upptagen under större delen av tiden, särskilt i ungdomsåren, så länge du kan upprätthålla en balans mellan arbete och privatliv. Det finns dock en skillnad mellan att verkligen vara upptagen och att bara säga att du är det till andra.

Vi har alla ett eller två tillfällen då vi har använt upptagenhet som en ursäkt för att slippa göra saker som vi inte är intresserade av. Så det skulle inte komma som en överraskning om någon gjorde samma sak med oss? Men saker och ting ser inte likadana ut när det är dags att vända på steken, vilket innebär att vi inte alla har samma svar på den här frågan.

Men vilket svar skulle vara lämpligt? Det är det vi är här för att prata om. Följ med oss till slutet för att lära dig mer om olika svar på Förlåt, jag har varit upptagen som du kan använda när du hamnar i en svår situation. .

Hur man svarar när någon säger att de har varit upptagna (Sorry I've Been Busy Reply)

Oavsett om Förlåt, jag har varit upptagen är nästa persons verkliga problem eller en ursäkt, måste du säga något i gengäld, eller hur? Här är några lämpliga svar som du kan skicka till dem:

"Det är helt okej. Jag hoppas att allt är bra för dig."

Reservera detta svar för personer vars ärlighet du kan svära på eller för personer som alltid har funnits där för dig. För när någon som i allmänhet tycker om att umgås med dig och är ivrig att hjälpa dig är upptagen, är det troligt att han eller hon skulle vara ledsen över att själv ha avvisat dig.

Så i stället för att få dem att känna sig sämre bör du försöka få dem att känna sig bättre genom att berätta att det inte är någon stor sak. Dessutom bör du också fråga dem om de mår bra, eftersom det visar att du inte bara bryr dig om ditt arbete utan också om dem. Den här typen av svar kommer att se till att människor inte säger nej till dig avsiktligt eftersom de kommer att vara medvetna om din genuina oro för dem.

"Det är inget problem, det var inte brådskande ändå."

Anta att någon säger till dig Förlåt, jag har varit upptagen, och du kan inte vara säker på om deras svar är en ursäkt eller inte. Du är inte heller tillräckligt nära dem för att gå och rota i deras affärer. Vad skulle du säga till dem? Det svar som nämns ovan är ett klassiskt sätt att undvika situationer som dessa. Det kommer att förmedla till dem att vad det än är som du behöver dem för, kan du lätt göra det själv också.

Det finns också en annan hemlig fördel med detta svar: genom att säga att det inte var brådskande ger du dem en chans till att rädda situationen och göra en alternativ plan i stället. Om de gör det kan du anta att de är uppriktiga, och om de inte är det vet du redan vad du behöver göra: hitta en annan person eller få det gjort själv.

"Jag förstår det, men kan du försöka ta dig tid i framtiden?"

Om den tjänst du vill ha av personen är viktig och inte kan göras av någon annan, fungerar det inte att ta ett nej som svar, eller hur? Det är ännu knepigare, för även om du vet att de inte är äkta, kan du fortfarande inte kalla dem för det, för varför skulle de vilja hjälpa dig efteråt?

Den säkraste vägen ut ur denna knipa är att artigt berätta att du förstår deras situation och ber dem att ta sig tid för det i fortsättningen. Det är i alla fall det som verkligen kan öka chanserna att få uppgiften utförd.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.