Så här gör du för att olästa meddelanden på Instagram (uppdaterad 2023)

 Så här gör du för att olästa meddelanden på Instagram (uppdaterad 2023)

Mike Rivera

Läs inte ett meddelande på Instagram: Har du någonsin ångrat att du läste ett meddelande på Instagram? Låt oss säga att du använder Instagram, öppnar din inkorg och läser några meddelanden från någon du inte vill läsa.

Om du har använt Instagram ett tag vet du att taggen "sett" visas precis under de meddelanden som levereras och läses av målgruppen.

När mottagaren läser meddelanden vet avsändaren alltså att meddelandena har lästs via den sedda taggen.

Vad händer om du läser ett meddelande som du inte vill läsa?

Eller vill du helt enkelt inte att avsändaren ska veta att du har läst deras meddelanden?

Lyckligtvis är det möjligt att olästa meddelanden på Instagram. Genom att markera vissa meddelanden som olästa kan du vara säker på att dessa meddelanden inte försvinner i mängden av meddelanden som levereras och läses.

I det här inlägget kommer vi att dela med oss av hur du kan olästa ett meddelande på Instagram.

Kan man avläsa ett meddelande på Instagram?

Ja, du kan oläsa ett meddelande på Instagram, men du måste ha ett företagskonto. Det finns tyvärr inget direkt sätt att oläsa meddelanden på Instagram om du har ett personligt konto.

Viktigt att notera: Om du har ett personligt Instagram-konto har vi ett knep som hjälper dig att olästa ett meddelande på Instagram. Fortsätt bara att läsa artikeln.

Om du öppnar ditt Instagram-företagskonto ser du två flikar - primär och allmän - i inkorgen. Den primära fliken är till för användare som är viktiga för dig. Du kan lägga till din familj, släkt, vänner och andra som står dig nära i den primära fliken. Du får ett meddelande varje gång någon från den primära fliken skickar ett meddelande till dig.

Genom att placera användaren på fliken Allmänt får du ingen avisering när en avsändare skickar ett meddelande till din inkorg. Du kan faktiskt behålla meddelandet i inkorgen så länge du vill. Du kan kontrollera det när du har tid. Det bästa är att den primära fliken är öppen som standard i din inkorg, så du kan inte läsa de allmänna meddelandena motvilligt.

Även om du har ett meddelande från en användare i avsnittet Allmänt eller Primärt kan du läsa konversationen på följande sätt.

Så här gör du för att olästa meddelanden på Instagram

Metod 1: Markera Instagram-meddelanden som olästa (personligt konto)

Som nämnts ovan är funktionen oläst endast tillgänglig för företagskonton, så du kan använda den om du har ett företagskonto på Instagram.

Den viktiga frågan är nu: "Vad händer om du har ett personligt Instagram-konto?" Eller om du vill oläsa ett meddelande på ditt privata konto? Är det fortfarande möjligt att oläsa ett meddelande?

Här är de goda nyheterna för dig.

Du kan använda tredjepartsappen Hide Last Seen - No Blue Ticks för olästa meddelanden på Instagram.

I princip sparas alla meddelanden som tas emot på din Instagram DM automatiskt i Dölj senast sedd - inga blå fästingar Här kan du läsa meddelanden utan att känna till dem och den döljer också den senaste tiden för när du senast har setts på Instagram.

Nu har du redan läst meddelandet från Dölj senast sedd - inga blå fästingar appen kan du svara på dem när du vill.

Metod 2: Markera Instagram-meddelanden som olästa (företagskonto)

Personer med ett företagskonto på Instagram kan markera sina konversationer som olästa med enkla steg. Det spelar ingen roll om chatten är på den primära fliken eller den allmänna fliken, du har alltid möjlighet att markera texterna som olästa och osedda från Instagram-appen.

Så här kan du göra:

  • Öppna inkorgen och klicka på de tre horisontella linjerna högst upp på skärmen. Det ser ut som en hamburgerikon.
  • Du får möjlighet att välja den konversation du vill radera eller markera som oläst.
  • Klicka på samtalet och välj "mer".
  • Välj "Markera som oläst" från de tillgängliga alternativen.

Det är viktigt att notera att det bara är ett sätt för dig att markera konversationen som oläst och inte som osedd. Det är bara ett sätt för dig att markera konversationen som oläst och spara den för att läsa den senare. Observera att det här alternativet inte finns tillgängligt för skrivbordsversionen ännu.

Alternativt sätt att olästa Instagram-meddelanden

Du kan helt enkelt inte acceptera förfrågan från den person som försöker skicka ett meddelande till dig. Det är möjligt att läsa meddelanden från främlingar från avsnittet "meddelandeförfrågningar" utan att meddela dem att du har sett och läst texterna.

Om du redan har accepterat deras meddelandeförfrågan och det visas ett "sett"-tecken varje gång du får ett meddelande från dem, kan du helt enkelt begränsa användningen av dem. Instagram har ett begränsningsalternativ som gör det möjligt för användare att begränsa andra användares möjlighet att skicka meddelanden eller mer.

Gå till personens profil på Instagram och välj de tre prickarna i det övre högra hörnet av skärmen. Klicka på knappen "begränsa". Du får ett bekräftelsemeddelande som frågar dig om du vill begränsa meddelanden från en viss person. Klicka på "begränsa konto".

Se även: Hur du spårar Twitter-kontots plats (Twitter Location Tracker)

Det är viktigt att notera att den här metoden kan hjälpa dig att undvika "seen and read tags", men den begränsar också din möjlighet att svara på deras meddelanden. När du har begränsat en användare på Instagram kan du läsa deras texter men inte svara.

Se även: Så här ser du nyligen visade berättelser på Instagram (nyligen visade Instagram)

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.