Så här stoppar du Instagrams sökförslag när du skriver

 Så här stoppar du Instagrams sökförslag när du skriver

Mike Rivera

Hur gammal var du när du skapade ett konto på Instagram? Instagram lanserades 2010 och var en succé redan då. De flesta användare på plattformen var dock vuxna. I dag är trettonåringar vanliga på Instagram, vilket är både bra och dåligt. Det är bra eftersom det innebär exponering och tillväxt. Vi vet att internet verkar mer negativt; för varje dag som går är Instagramannorlunda.

Som en plattform för sociala medier som vänder sig till en yngre publik har den flera regler och riktlinjer för att förhindra olämpligt eller osmakligt innehåll.

Se även: Hur kan jag se vem som såg mitt inlägg på Facebook?

Vi vet att det inte betyder något av två skäl: för det första har de saker som man kan anse vara olämpliga för ett barn normaliserats och rationaliserats till den grad att de verkar naturliga. För det andra finns det en stor chans att vissa saker kommer att glida förbi, vilket de alltid gör, även efter att man har infört regler och riktlinjer.

Men det är inte rättvist att inte exponera och förbereda ditt barn för de otaliga möjligheter som väntar bara för att sociala medier kan visa olämpliga bilder.

Positivt är att sociala medier är en källa till försörjning för tusentals människor, framför allt influencers, innehållsskapare och småföretagare.

En annan anledning till varför det är bra att introducera Instagram för ditt barn är att andra barn i deras ålder, vare sig de gillar det eller inte, är exponerade för Instagram. Och barn är bra på att peka finger åt andra, särskilt när det inte är deras fel.

Stories och explore-sektionen är några av de funktioner på Instagram som faktiskt är riktigt häftiga.

Stories är bilder som du lägger upp i bara 24 timmar och alla tittare kan välja att inte se din story, till skillnad från inlägg som bara visas på deras tidslinjer. Vi älskar alla vissa av våra stories mer än andra, så du kan också spara dem på din profil så att dina följare kan se dem som höjdpunkter.

Se även: Hur du spårar någons plats på Omegle

Utforskningssektionen på Instagram är ett personligt utrymme där du ser sådant som du vanligtvis gillar och söker efter. Om du till exempel gillar Dua Lipa och följer hennes innehåll regelbundet kommer du att se Dua Lipa-trivia och meddelanden i din utforskningssektion. Om du gillar fitness kommer du att se träningstips, hälsosamma och proteinrika recept och memes som bara gymmen förstår.

Förutom att den här funktionen håller din uppmärksamhet fast, får den här funktionen varje användare att känna sig speciell och sedd, vilket alltid är en trevlig känsla, eller hur?

Läs vidare till slutet av den här bloggen för att lära dig allt om hur du stoppar Instagrams sökförslag när du skriver.

Så här stoppar du Instagrams sökförslag när du skriver

Låt oss säga att du behöver visa en av dina vänner något på Instagram, så du tar fram din telefon och går in på Instagram-sökning. Du kommer ihåg lite för sent att den senaste personen du har sökt efter är Taylor Swift, och dina vänner gör sig lustiga över dig för att du lyssnar på henne (bortsett från att du inte borde skämmas för att du lyssnar på någon artist; vänner som får dig att känna dig illa till mods är inte vänner).

Ändå är det för sent och de har redan sett henne högst upp i ditt sökförslag. Om det bara fanns en metod för att ta bort dessa förslag, eller hur? Oroa dig inte, vi har den perfekta lösningen för dig!

Om du talar om förslagen som visas när du söker efter någon är vi rädda att det är omöjligt, och det är inte heller logiskt, för hur ska du kunna hitta det du söker utan resultaten?

Men om du talar om de förtida förslagen som dyker upp innan du har skrivit färdigt, så vet vi vad du menar. Dessa resultat dyker upp för att du också har använt dem tidigare.

Oroa dig inte, de processer som vi kommer att tala om fungerar för båda typerna av förslag.

Det finns två sätt att rensa dina sökförslag, och vi kommer att diskutera dem i den här bloggen.

Rensa sökförslag manuellt

Detta är det snabbaste och enklaste sättet att rensa dina sökförslag, men det beror helt på hur många sökningar som finns sparade på ditt konto. Att manuellt radera några förslag tar till exempel mindre än en sekund, men hundratals sökningar blir snabbt frustrerande.

Så här går det till.

Steg 1: Starta Instagram på din smartphone och logga in på ditt konto.

Steg 2: Den första skärmen du ser är din Instagram-flöde Längst ner på sidan ser du fem ikoner. Leta upp och tryck på förstoringsglasikonen precis bredvid Hem ikon.

Steg 3: Detta tar dig till din Utforska Instagram sidan. Leta upp och knacka på knappen Instagrams sökfält .

Steg 4: Nu kan du se alla dina sökförslag. Bläddra nedåt för att få tangentbordet att försvinna.

Steg 5: Till vänster om varje profil i dina förslag visas en liten grå kryssikon. Tryck på den för att få förslaget att försvinna.

Nu behöver du bara upprepa detta tills alla förslag är borttagna.

Avinstallera och installera Instagram-appen på nytt på din smartphone

Den här processen kan låta längre, men det är den faktiskt inte. I stället för att följa alla dessa steg kan du bara avinstallera appen, så att alla appdata raderas från din smartphone.

Inga förslag kommer att visas nästa gång du loggar in på ditt konto i din smartphone. Men nästa gång ska du komma ihåg att ta bort dina sökförslag när du går.

I slutändan

När vi nu avslutar den här bloggen vill vi sammanfatta allt som vi har diskuterat idag.

Det finns två typer av sökförslag: de senaste förslagen på söksidan och de som visas i de översta resultaten innan du har avslutat din sökning efter någon. Båda typerna av förslag visas eftersom du söker efter dessa profiler ganska ofta.

Oroa dig inte, samma metoder kan hjälpa till att radera alla sådana förslag.

Du kan antingen radera förslagen manuellt en efter en eller avinstallera och installera om Instagram-appen på din smartphone.

Om vår blogg har hjälpt dig, glöm inte att berätta om det i kommentarerna nedan!

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.