Varför kan jag inte hitta någon på Instagram om jag inte är blockerad?

 Varför kan jag inte hitta någon på Instagram om jag inte är blockerad?

Mike Rivera

När du i tonåren såg en ny person i klassen och var intresserad av honom eller henne, hur skulle du då få mer information om honom eller henne? Några av de mest klassiska knepen var att prata med personer som du såg dem prata med, gå med i den undervisning de studerade i eller till och med skriva ett brev till dem. Idag har processen blivit mycket enklare. Undrar du hur? Tack vare socialamedia.

I en undersökning som genomfördes bland nätanvändare visade det sig att den genomsnittliga tiden som behövs för att hitta någons sociala handtag är i genomsnitt 2-6 minuter, förutsatt att de finns på någon plattform.

Hur snabbt kan du leta upp någon hela tiden? Eller finns det någon som du bara inte kan hitta på nätet, oavsett vad du gör? Om det är ett problem är vi tack och lov här med lösningen, som vi kommer att diskutera utförligt längre fram i vår blogg. Är du redo att komma igång? Bra!

Varför kan jag inte hitta någon på Instagram om jag inte är blockerad?

Låt oss vara allvarliga: problemet med att inte kunna hitta någon på sociala medier kan vara frustrerande i många fall. Vi vill alla att saker och ting i våra liv ska gå smidigt och kan verkligen förlora om ingenting verkar vara pålitligt längre, och sådana här problem är ett sådant exempel.

Hur ofta händer det att du trycker på ikonen med förstoringsglaset i Instagram-appen och får inget fram? Inte ofta, det är vi säkra på. Det får en att undra vad som kan ha orsakat ett sådant fel. Har vi rätt?

Vi ber om ursäkt för den olägenhet som har fört dig hit och lovar att inte skicka tillbaka dig tomhänt. I det här avsnittet ska vi undersöka fyra möjligheter som kan vara orsaken till Användaren har inte hittats fel på din Instagram.

Men innan vi går vidare till dessa fyra möjligheter, vad är den första tanken som du tänker när du inte hittar någon på Instagram, trots att du vet att han eller hon finns på plattformen? Att han eller hon har blockerat dig. Det är en instinktiv tanke, det förstår vi.

Som tur är har du dock redan uteslutit den möjligheten, vilket framgår av den fråga som du är här för att få svar på. Låt oss nu ta itu med de andra möjligheterna:

Skäl 1: Kan personen ha ändrat sitt användarnamn?

Som Instagram-användare känner du säkert till att Instagram tillåter alla sina användare att när som helst ändra sitt användarnamn till vilket som helst, så länge det inte redan är upptaget.

Många användare hävdar att detta är den vanligaste orsaken till att de har svårt att hitta någon på Instagram. Är du redo att prata om hur du kan utesluta denna möjlighet?

Först och främst måste du kontrollera om du har stavat deras namn rätt. Det är ett ganska vanligt misstag som vi kan göra, så det skadar inte att kontrollera det.

Om du verkligen har stavat rätt och den här personens profil fortfarande inte dyker upp, se till att användarnamnet fortfarande är relevant. Det finns flera sätt att bekräfta det, och ju närmare du står dem, desto enklare blir det.

Du kan börja med att kontrollera följare och följare för personer som är gemensamma vänner med er båda. Om någon har deras taggade bilder är det ännu bättre! Du kan också kontrollera dina meddelanden om du minns att du har haft en konversation med dem tidigare.

Se även: Hur du ser vad någon kommenterar på Instagram (Visa Instagramkommentarer)

Om du har kontakt med dem på andra plattformar som WhatsApp eller Snapchat kan du också söka upp dem där. När du hittar dem kan du fråga dem om det här problemet. De kommer att kunna hjälpa dig bäst i den här frågan.

Skäl 2: De kunde ha inaktiverat sitt Instagram-konto tillfälligt/permanent.

En annan möjlighet är att den här personen har raderat eller inaktiverat sitt Instagramkonto helt och hållet. Ett stort antal Instagrammare brukar numera pausa Instagram då och då för att göra en digital rening. Det är alltså inte helt ovanligt att den här personen har följt med i detta.

För att verifiera denna möjlighet skulle det vara bra om du hade en gammal chatt med dem. När du går till din DMs-sektion och letar upp denna chatt, kommer du att hitta följande i stället för deras användarnamn användare med en tom bild på displayen.

Har de någonsin kommenterat dina inlägg? Du kan också kontrollera om deras profil fortfarande visas i kommentarsfältet för att bekräfta att deras konto verkligen är raderat.

Skäl 3: Instagram kan ha stängt av deras konto.

I den takt som Instagrams användarbas ökar har det blivit viktigt för plattformen att arbeta för att göra den till en säker och kreativ plats för en publik från alla grupper och segment i världen.

Och för att skapa en sådan sak måste vissa regler, bestämmelser och policyer upprätthållas. Det är därför som Instagram arbetar hårt och kontinuerligt med att uppdatera sina säkerhets- och integritetspolicyer samt allmänna riktlinjer för innehåll.

Om den person som du har svårt att hitta på Instagram har lagt upp innehåll som verkar strida mot Instagrams policy är det möjligt att plattformen har förbjudit eller stängt deras konto.

Det är inte så farligt som det låter om de inte avsiktligt har laddat upp tvivelaktigt innehåll, i så fall kan de förlora sitt konto för alltid. Annars kan de försöka kontakta Instagram-teamet, klargöra felet och ställa saker och ting till rätta på nolltid!

Skäl 4: Möjligheten att det är ett fel är verklig.

Instagrams servrar har på senare tid fått ett lite skumt rykte, främst på grund av de olika nedgångar och fel som har inträffat på plattformen under de senaste månaderna.

Se även: Stängs Snap Maps av när telefonen är av?

Även om detta inte utgör någon risk för användarna av plattformen som minskar för tillfället, skapar det problem för oskyldiga användare av Instagram, som du själv.

Det första du måste göra för att säkerställa att problemet beror på en störning är att stänga av appen, stänga den från fliken och öppna den igen. För att vara säker kan du också prova att logga ut och logga in igen.

Om du fortfarande inte kan hitta personens profil efter att ha gjort detta är det dags att kontakta Instagram-teamet och kräva ett svar för dina besvär. Du kan göra detta genom att antingen rapportera ett problem i appen eller skriva ett mejl till [email protected].

Slutsatsen

Därmed har vi kommit till slutet av vår blogg. Innan vi går skilda vägar, skulle du vilja sammanfatta allt vi lärt oss idag? Perfekt! Vi började dagens diskussion med att prata om att hitta folk på nätet, vilket ledde oss till plattformar i sociala medier, närmare bestämt Instagram.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.