Hur man döljer likes på Twitter (privata Twitter Likes)

 Hur man döljer likes på Twitter (privata Twitter Likes)

Mike Rivera

Gör gilla-markeringar privata på Twitter: Nästan alla plattformar för sociala medier har funktionen "Gillar", där du kan gilla ett inlägg, en video, en kommentar eller en tråd som en person har lagt upp för att visa att du tyckte att det var underhållande, intressant eller insiktsfullt. Genom att gilla de inlägg som du tycker är relevanta för dina intressen får plattformen en uppfattning om vad du gillar, och det är det som de sedan visar dig. Så på det hela taget låter funktionen "Gillar" som enDet är en ganska användbar sak, tycker du inte det?

På Twitter visas alla tweets som du har gillat i en separat kolumn på din profil. Men vad händer om du inte vill att alla ska se de tweets som du har gillat?

Det kan ha flera olika orsaker; du kanske inte vill att andra ska få veta vad du har för intressen eller så värdesätter du helt enkelt din integritet.

Se även: Hur du raderar Snapchat-meddelanden utan att de vet om det

I dagens blogg kommer vi att prata om alternativet "Gillar" på Twitter: hur det fungerar, hur du kan använda det, hur du kan ta bort det och mycket mer.

Håll dig kvar till slutet för att lära dig allt om hur du döljer likes på Twitter-tidlinjen eller Twitter-flödet.

Kan du dölja dina likes på Twitter?

Tyvärr har Twitter ingen inställning som du kan använda för att dölja dina gillade tweets helt och hållet. Kolumnen "gillade tweets" i Twitters tidslinje finns där av en anledning och är inte tänkt att vara inaktiverad.

Med detta sagt finns det några åtgärder som du kan vidta för att se till att främlingar på internet inte kan se dina aktiviteter.

Precis som Instagram, Facebook och de flesta andra sociala medier värdesätter Twitter sina användares integritet. Så om du vill dölja dina favorit tweets från allmänheten har du fått det.

Hur man döljer likes på Twitter (privata Twitter Likes)

1. Gör ditt Twitter-konto privat

Den första lösningen för dig är att göra ditt konto privat. På så sätt behöver du inte oroa dig för att någon du inte känner ska se dina gillade inlägg. När ditt konto är privat kan nämligen bara de personer som du godkänner se din profil.

Nu när dina tweets är skyddade har Google inte heller längre tillgång till dem. Ingen kan se din profil eller dina tweets via någon sökmotor. Endast dina följare (som du har godkänt manuellt) kan se dina tweets och din profil.

Dessutom kan inte ens dina godkända följare retweeta dina tweets eller kommentera dem.

Slutligen, lägg inte till hashtaggar på dina tweets eftersom de inte längre gör någon skillnad. Endast dina följare kommer att se dina tweets, och de kommer att se dem med eller utan hashtaggar.

Om du känner att det här är precis vad du letade efter är vi glada för din skull. Låt oss guida dig genom processen för att göra ditt Twitter-konto privat.

Steg 1: Öppna Twitter-appen på din smartphone och logga in på ditt konto.

Steg 2: Den första skärmen du ser är din startskärm. I det övre vänstra hörnet av skärmen ser du din profilbild, klicka på den så visas en överläggningsmeny.

Steg 3: Hitta Inställningar och sekretess längst ner i menyn och tryck på den.

Steg 4: Inställningar, Tryck på det fjärde alternativet som heter Integritet och säkerhet .

Steg 5: I listan som visas klickar du på det allra första alternativet som heter Publik och märkning i avsnittet Din Twitter-aktivitet.

Steg 6: Där ser du Skydda dina Tweets med en växlingsknapp bredvid. Som standard är den avstängd. Om du slår på den är ditt arbete här avslutat.

Men om du känner att om du gör ditt konto privat kommer det att minska din räckvidd och du inte har råd med det, förstår vi det också. Fortsätt läsa för andra lösningar på ditt problem där du inte behöver göra ditt konto privat.

2. Ta bort alla dina likes

Om du gör ditt konto privat kan du kanske inte öka din räckvidd. Och om du är på Twitter i syfte att utöka ditt nätverk och hoppas på att ett av dina tweets ska få genomslag är det meningslöst att göra ditt konto privat. Men hur ska du då skydda din integritet?

Oroa dig inte, vi kommer inte att hänga ut dig. Det finns några ändringar som du kan göra på ditt konto så att allmänheten inte kan se dina gillade tweets.

Om du vill dölja dina gilla-markeringar så att ingen användare på Twitter kan se dem kan du bara göra en sak: ta bort alla dina gilla-markeringar. Vi är ledsna att behöva säga att det är det enda alternativet för dig, och det enda som är vettigt.

Det finns ett par problem med den här lösningen: alla de personer vars tweets du har gillat kommer att veta att du inte gillat deras tweets. Men oroa dig inte, det finns något du kan göra åt det här också om du tycker att det är värt det.

Om du vill visa att du gillade deras tweet kan du reagera på den med en kvick replik eller en enkel, rolig one-liner.

Som du redan har förstått är detta dessutom en extremt tidskrävande process. Det beror på hur aktiv du är som användare. En genomsnittlig Twitter-användare har cirka 400-800 gillade tweets.

Om du tror att detta är det bästa alternativet följer du nedanstående steg för att göra det:

Steg 1: Öppna Twitter-appen på din smartphone och logga in på ditt konto.

Se även: Hur du ser antalet meddelanden i Whatsapp (Whatsapp Message Counter)

Steg 2: Du kommer att se din startskärm. Klicka på din profilbild som finns i det övre vänstra hörnet av skärmen. En överläggningsmeny kommer att visas.

Steg 3: I den menyn klickar du på det första alternativet som heter Profil. Där ser du fyra flikar under din biografi, personlig information och antalet följare och personer du följer. Du kommer att vara på den Tweets Du måste gå till den yttersta högra fliken, som helt enkelt kallas Gillar .

Steg 4: Där ser du alla tweets som du har gillat. Du ser ett rosa hjärta bredvid varje tweet och antalet gillade tweets bredvid. Klicka på hjärtat för att inte gilla tweeten.

Nu kan du helt enkelt inte gilla alla tweets som du gör.

Så här döljer du antalet gilla-meddelanden i Tweets

Som vi redan har nämnt tidigare anses gilla-funktionen vara ganska användbar, men det är bara ett sätt att se det.

Många nya innehållsskapare får inte så många gilla-markeringar i början och är upprörda över att alla kan se den dåliga responsen på deras innehåll. Instagram och Facebook har därför lagt till ett alternativ för att dölja visa och gilla räkna från inlägg.

Twitter har dock ännu inte reagerat på detta eftersom det ännu inte finns något alternativ för att dölja gilla-räkningar på Twitter.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.