Så här avbryter du alla skickade följebegäran på Instagram

 Så här avbryter du alla skickade följebegäran på Instagram

Mike Rivera

Vi lever i en värld där varumärkets popularitet beror på visuell sökning. Hur väl varumärket framställs visuellt är det som betyder mest. När det gäller visuella bilder är Instagram det namn som dyker upp i våra huvuden. Du kommer att bli förvånad över att veta att 35 miljarder bilder laddas upp på Instagram. Det är enormt! Det är självklart att miljarder människor använder Instagram varje dag. Vissa gillar attandra förlitar sig på denna plattform för att locka till sig målgruppens uppmärksamhet.

Instagram har dock några begränsningar för att skydda användarnas integritet.

Det gör det till exempel möjligt att ändra sitt Instagram-konto till privat så att ingen kan se deras profiler förutom de användare som de lägger till i sina vänlistor.

Se även: Så här får du reda på vem som har tittat på dina samlingsobjekt på Facebook

Låt oss säga att du har skickat följförfrågningar till många personer på Instagram. När dessa personer accepterar din förfrågan får du tillgång till deras profiler och kan se deras flöde.

Se även: 94+ Bästa svar på varför du är så söt (varför är du så söt?)

Vad händer om du bestämmer dig för att avbryta alla skickade följförfrågningar på Instagram?

Du kanske har skickat en begäran om att följa användare med privata konton och nu vill du ta bort dem.

Hur kan du göra det?

Låt oss ta reda på det.

Kan du avbryta alla skickade följebegäranden på Instagram på en gång?

När du börjar använda Instagram vet du inte riktigt vem du ska följa. Du skickar följförfrågningar till hundratals personer samtidigt. Om du har använt Instagram ett bra tag vet du säkert att plattformen tillät människor att skicka flera följförfrågningar samtidigt. Instagram har dock förändrats mycket sedan dess.

De har förbättrat säkerhetsfunktionerna och fokuserar nu mer på användarens integritet än på andra saker. Nu är det inte möjligt att skicka mer än 10 förfrågningar samtidigt eller att ta bort dessa förfrågningar. Så du måste vara mycket försiktig när det gäller att skicka förfrågningar eller ta bort personer.

Instagram kan stänga av ditt konto eller begränsa din användning, till exempel kan du inte längre skicka fler följebegäranden under de närmaste dagarna eller tills begränsningen hävs. Om du använder det manuella sättet att ta bort personer från Instagram kan du bara ta bort upp till 10 personer åt gången. Instagram låter dig inte ta bort ett stort antal användare på en gång.

När det gäller dessa begränsningar kan du alltså avaktivera eller avbryta följförfrågningar från 10 personer samtidigt. Du måste vänta några timmar eller en dag innan du kan börja avbryta nästa uppsättning förfrågningar.

Frågan är nu hur du vet vem du har skickat en begäran om att följa dig till? Eller finns det något sätt att spåra de personer som inte har accepterat din begäran om att följa dig hittills?

Om du visste vem som inte har accepterat din förfrågan kan du enkelt avbryta den.

Så här avbryter du alla skickade följebegäranden på Instagram

Metod 1: Avbryt begäran om uppföljning på Instagrams webbplats

Du kan ha skickat förfrågningarna i stora mängder tidigare, så det måste vara svårt att hitta varje användare som du har skickat en förfrågan till. Så här kan du göra för att hitta en lista över de Instagramkonton som du har skickat en förfrågan om att följa till.

 • Logga in på ditt Instagram-konto i din webbläsare.
 • Klicka på den ringliknande ikonen bredvid alternativet "redigera profil".
 • I menyn klickar du på Integritet och säkerhet och bläddrar ner till "Visa kontouppgifter".
 • Under fliken "anslutningar" visas alternativet "aktuella följförfrågningar". Klicka på detta för att få en lista över de användare som du har skickat en följförfrågan.
 • Den visar användarnamnen på alla Instagram-användare som ännu inte har accepterat din förfrågan.
 • Du kan kopiera detta eller ta en skärmdump av sidan och sedan avbryta följebegäran manuellt genom att söka efter varje användare i Instagrams sökfält.
 • Gå till deras profil och klicka på knappen "Avbryt begäran" under deras profil för att avbryta begäran om att följa dem.

Det är det enklaste sättet att avbryta din begäran om att följa Instagram. Problemet är dock att den här metoden inte fungerar för användare som har skickat en begäran till hundratals personer. Det händer: Du skapar ett Instagram-konto och skickar en vänförfrågan till främlingar, men inser senare att det var ett misstag.

Metod 2: Avbryt skickad begäran i Instagram-appen

Du behöver inte logga in på Instagram i webbläsaren, utan det går även att göra i mobilappen. Här är stegen för att ta bort väntande följebegäranden i din Instagram-mobilapp.

 • Logga in på ditt Instagram-konto (om du inte redan är inloggad).
 • Tryck på profilikonen längst ner på skärmen.
 • På din profil trycker du på hamburgerikonen uppe till höger bredvid alternativet "+".
 • I listan med alternativ väljer du Inställningar> Säkerhet.
 • Under fliken Data och historik trycker du på alternativet Åtkomstdata.
 • Här visas all din profilinformation. Bläddra ner till fliken "anslutningar" och hitta alternativet "aktuella följförfrågningar".
 • Tryck på Visa alla. Nu får du en lista över de konton som ännu inte har accepterat din begäran om att följa dig.
 • Om dessa förfrågningar har varit väntande under en längre tid är det troligt att användarna inte accepterar dem alls, så det är bättre att avbryta dem.

Om du ser dessa förfrågningar visar Instagram endast förfrågningar från de tio största användarna. Välj Visa mer för att få en fullständig lista. Tyvärr finns det inget alternativ som gör att du kan avbryta de pågående förfrågningarna direkt.

Du kan alltså kopiera varje användarnamn från det här avsnittet, skriva det i Instagrams sökfält, hitta användarens profil och trycka på alternativet "begärd". Det kommer att vara tillbaka till alternativet "följa". Processen kan verka tidskrävande, men med tanke på att Instagram inte låter dig avbryta mer än 10 förfrågningar åt gången. Du behöver alltså bara göra det 10 gånger åt gången.

Du kan inte använda den här metoden för att ta bort hundratals vänförfrågningar. Det är då vårt trick kommer in i bilden. Låt oss ta en titt på ett snabbt trick som du kan använda för att ta bort alla Instagram-följeförfrågningar på en gång.

3. Ladda ner appen Cancel Pending Follow Request (Avbryt väntande begäran om uppföljning)

Om du har skickat för många förfrågningar och vill avbryta dem alla på en gång är det enklast att använda en mobilapp. PlayStore har en app som heter "cancel pending follow requests" som du kan ladda ner till din mobil och köpa en prenumeration.

När du har köpt planen kan du få en lista över de väntande förfrågningarna från ditt Instagram-konto och avbryta dem alla. Det är för dem som inte vill gå igenom besväret att avbryta varje förfrågan manuellt. Allt du behöver göra är att köpa medlemskapet och klicka på avbryt alla förfrågningar och du är redo att gå! Men återigen, den här idén kanske inte fungerar för alla användare eftersom det är en betalkostnadsapp. Du ärmåste köpa en prenumeration för att kunna använda dess funktioner.

  Mike Rivera

  Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.