Så här kollar du den mest spelade låten på Spotify

 Så här kollar du den mest spelade låten på Spotify

Mike Rivera

Spotify har tagit fram en plattform som är utformad för att människor ska kunna lära känna sina favoritartister och lyssna på låtar. Den har vuxit till att bli en av de ledande musikplattformarna runt om i världen. Appen erbjuder låtar från olika genrer och artister. Faktum är att alla typer av låtar kan hittas på Spotify.

Oavsett om du älskar att lyssna på Bollywood-musik eller om du är ett fan av ett koreanskt pojkband är Spotify din enda plattform för att hitta nästan alla typer av musik i enkla steg.

Den goda nyheten är att appen är gratis, men du måste dock betala för de annonser som visas mellan låtarna.

Det kan bli lite frustrerande för lyssnarna, särskilt för dem som älskar att lyssna på musik utan avbrott.

Du kan dock köpa Spotify premium för att få en oavbruten musiksession.

För några år sedan släppte företaget sin senaste Spotify Wrapped-funktion som avslöjar information om dina favoritlåtar och artister. Detta görs i första hand för att lyssnarna ska känna till sin favoritmusik och de artister de älskar att lyssna på.

Se även: Kan någon se att jag har sett deras video på Instagram om jag inte följer dem?

På grundval av denna information föreslår plattformen också om personen är bland de 1 % fans av de artister de lyssnar på. För att hamna bland de 1 % fans av en viss artist måste du lyssna på alla deras låtar minst 99 % mer än andra personer.

I den här guiden får du veta hur du ser dina mest spelade låtar på Spotify.

Så här kollar du den mest spelade låten på Spotify

Det enklaste sättet att hitta din mest spelade låt på Spotify är att kolla in statsforspotify.com. När du besöker webbplatsen loggar du in på ditt Spotify-konto och får fram statistiken.

På den här webbplatsen kan du också hitta de bästa artisterna som du har lyssnat på regelbundet. Framför allt kontrollerar webbplatsen dina lyssningsvanor noga för att ta reda på dina bästa artister. Dessutom kan du hitta de senast spelade låtarna och en lista över de artister du har lyssnat på.

Så här ser du dina mest spelade låtar på Spotify (Wrapped Feature)

Du har säkert märkt att dina Instagram-vänner har skrivit om sina favoritartister på Spotify. Ända sedan Spotify lanserade Wrapped-funktionen har den blivit viral. Folk har börjat dela listan över sina favoritartister på sociala medier.

Se även: Så här ser du meddelanden som inte skickats i Messenger (uppdaterad 2023)

För tillfället låter funktionen dig veta vilka artister du gillar mest baserat på de låtar du lyssnat på under ett år. En av de intressanta delarna med Wrapped-funktionen är att den visas i stories-format, precis som de stories som visas på Instagram, Facebook och andra sociala nätverkskonton.

Så här kan du göra:

  • Öppna appen på din iOS- eller Android-telefon och gå till startsidan för att hitta en lista över de låtar som du har spelat mest under en viss tid.
  • På huvudsidan hittar du fliken "Wrapped".
  • Du hittar avsnittet med berättelser högst upp på skärmen och precis under det finns en lista över de låtar du har spelat mest.

Dessutom kan du med alternativet Wrapped 2020 jämföra din musik med andra. När du öppnar den här musikwebbplatsen hittar du avsnittet "se hur du lyssnade 2020".

Slutsats:

Så vad väntar du på? Se vilka artister som är populärast och vilka låtar som spelats mest på Spotify. Du kan också se om du är bland de 1 % största fansen av de artister du lyssnar på. Dela dina Spotify-favoriter med dina Instagram- och Facebook-vänner och låt dem få veta vilka musikpreferenser du har. Den här nya funktionen har definitivt hjälpt människor att berätta för sina vänner om sina lyssnarvanor.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.