Så här vet du om någon har lagt dig i dämpad form på Messenger

 Så här vet du om någon har lagt dig i dämpad form på Messenger

Mike Rivera

Om du någonsin varit en del av en stor vänskapskrets har du kanske märkt att det alltid finns en person i gruppen som alla är irriterade på. Av någon anledning går ni dock med på att följa med honom eller henne. Den fråga som vi ska ta upp i vår blogg i dag liknar något av detta, fast i den digitala världen.

Hur hanterar du det när någon sms:ar dig alldeles för ofta på en social medieplattform? Om personen är en slumpmässig främling tar det dig ett ögonblick att blockera honom eller henne, men om du känner honom eller henne i verkligheten är lösningen inte lika enkel längre.

Så hur ska du tackla dem på det här sättet? Du kan bli av med alla deras irriterande textmeddelanden utan att behöva förolämpa dem nu, tack vare funktionen för att stänga av ljudet.

I vår blogg i dag diskuterar vi hur det fungerar att stänga av ljudet och hur du vet om någon har stängt av dig på Messenger.

Vad ser någon när du stänger av någon på Messenger?

Innan vi tar upp huvudfrågan som vi är här för att lösa ska vi lära oss lite mer om vad du ser när du stänger av någon på Messenger.

Som vi har förstått hittills är tystnad en funktion som du använder för någon som irriterar dig i all oändlighet. De flesta Facebook-användare håller i allmänhet stora gruppchattar på tystnad när de inte har tid att engagera sig i dem.

Men när det gäller att stänga av en enskild användare finns det alltid fler skäl. Du kan stänga av en person som sms:ar dig för ofta eller en person som du inte tycker om att prata med. Oavsett vilket skäl du har, handlar det om att du vill undvika att interagera med dem i hemlighet.

För om du inte bryr dig om deras känslor alls hade du kunnat blockera dem direkt. Om du gör dig besväret att stänga av någon på ljudet tyder det på att de kanske är irriterande, men att du fortfarande tycker bra om dem. Det är antingen det eller något annat komplicerat skäl som hindrar dig från att blockera dem.

Det finns två huvudsakliga förändringar i dina chattar med en person när du stänger av en person. För det första slutar du att få meddelanden om alla nya meddelanden som personen skickar till dig. Det innebär att om personen skickar ett meddelande till dig får du bara veta om det när du öppnar appen och kollar chattarna själv.

Den andra ändringen är att de inte längre kan se den sett Det innebär med andra ord att de aldrig kan veta om du har sett deras meddelande eller inte.

Slutligen ser du också en grå högtalarikonen med ett streck över den i det högra hörnet av deras chatt i din Messenger. Det här meddelandet är dock bara synligt för den person som stänger av någon annan, det är dolt för den som tar emot åtgärden.

Så hur kan någon ta reda på om han eller hon har blivit avstängd? Läs vidare för att få fler svar.

Så här vet du om någon har lagt dig i dämpad form på Messenger

Anta att din vän gick och tittade på en ny film utan dig när ni hade planerat att se den tillsammans. Du kände dig sårad av detta och berättade det för din pojkvän. Om din pojkvän nu går till din vän och konfronterar henne med detta och berättar hur du kände dig, skulle du gilla det? Vi antar att du inte skulle gilla det, eftersom det inte var pojkvännens sak att prata med henne om det.viktigt, för om du hade valt att inte konfrontera din vän om det, skulle din pojkväns inblandning göra allt meningslöst.

När det gäller att stänga av någon på sociala medier är situationen mer eller mindre densamma. Som vi diskuterade tidigare stänger du av någon när han eller hon irriterar dig, men du vill inte konfrontera honom eller henne med det.

Om Facebook nu berättar för den här personen att han eller hon har blivit tystad, skulle det då inte motverka hela syftet med att stänga av honom eller henne från början? För att se till att något sådant inte händer och att alla användares integritet bevaras meddelar Facebook inte en användare när någon på plattformen har stängt av honom eller henne.

Allt detta kan låta vettigt, men om du är mottagare kan det få dig att känna dig illa till mods. Sanningen är dock densamma: det finns inget sätt att veta om du har blivit avstängd på Messenger.

Tecken på att du har blivit tystad på Messenger

Med allt detta sagt finns det ett tecken som kan hjälpa dig att avgöra om du har blivit tystad eller ej. Låt oss dock varna dig i förväg att det inte är en idiotsäker metod och att den inte garanterar något.

Så här fungerar det: Du kommer att märka att du inte kan hitta något meddelande om att du har setts längst ner, även efter att ditt meddelande har skickats och levererats under en längre tid. Det kan också betyda att personen är upptagen och kanske inte har fått chansen att se dina meddelanden än. Men om du är tveksam till att personen har stängt av dig, kan det vara ett tecken som du letar efter.

Hur du stänger av någon på Messenger

I de tidigare avsnitten diskuterade vi hur det fungerar att stänga av någon i Messenger och om någon kan ta reda på om de har stängts av. Men vad händer om du behöver stänga av någon men inte vet hur det går till? Det kan vi inte tillåta.

Det är otroligt enkelt att stänga av någon på Messenger, oavsett om du gör det i mobilappen eller på Facebooks webbversion. Nedan följer en steg-för-steg-guide för att stänga av någon på båda enheterna. Nu börjar vi!

På Messenger-appen för Android och iPhone

Steg 1: Öppna Facebook Messenger-appen på din smartphone och logga in på ditt konto om du inte redan har gjort det.

Steg 2: När du har loggat in befinner du dig på webbplatsen Chattar med en lista över alla dina chattar i omvänd kronologisk ordning.

Om du vill hitta den person som du vill stänga av kan du antingen bläddra genom listan eller skriva in namnet i sökfältet högst upp på skärmen.

Steg 3: När du har hittat deras chatt behöver du bara trycka länge på den tills en popup-meny visas på skärmen.

Denna meny skulle innehålla ett antal alternativ som kan användas; det du söker är Stänga av meddelanden med en klocksymbol och en linje som korsar den bredvid.

Steg 4: Så snart du trycker på Stänga av meddelanden Om du väljer att stänga av chatten, visas en annan meny på skärmen som frågar hur länge du vill stänga av chatten.

Du har följande alternativ: I 15 minuter , I 1 timme , I 8 timmar , I 24 timmar , Fram till larmet klockan 12:00 , Tills jag ändrar det

Steg 5: Välj ett val som passar dina behov och träffa OK .

På Facebooks webbversion

Steg 1: Gå till www.facebook.com och logga in på ditt konto om du inte redan har gjort det.

Steg 2: När du är i ditt nyhetsflöde hittar du meddelandeikonen i det övre högra hörnet av sidan. Tryck på den för att se en rullgardinsruta där några av dina senaste meddelanden visas överst.

Längst ner i rutan ser du det här meddelandet skrivet i blått: Se allt i Messenger .

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.