Hur du kan se någons Facebook-profil om de har blockerat dig

 Hur du kan se någons Facebook-profil om de har blockerat dig

Mike Rivera

Facebook är en av de mest använda plattformarna där du lätt kan hitta den du söker, men det är också den plattform där det är mest populärt att blockera andra. Vissa personer blockerar konton som skickar dem lämpliga meddelanden, medan andra blockerar personer som de ogillar i verkligheten. Vissa användare blockerar även sina familjemedlemmar för att dölja deras aktiviteter på nätet.

Så om någon helt plötsligt har beslutat att blockera dig på denna plattform bör du inte bli alltför förvånad över det. Men om du måste kolla in deras profil efter att ha blivit blockerad kan det sätta dig i en liten knipa. Hur kan du komma åt deras profil när de har brutit alla band med dig på Facebook? Det är precis vad vi är här för att hjälpa dig med.

Vi förstår att det kan vara svårt att bli blockerad av någon, särskilt om du tidigare brydde dig om personen i fråga. Du kanske känner att du vill kolla upp dem då och då, även om du inte längre kan prata med dem.

Om du stannar kvar till slutet berättar vi allt du behöver veta om hur du kan se någons Facebooksida om du är blockerad och hittar även svaret på "Någon blockerade mig på Facebook, hur kan jag se deras profil?".

Låter det bra? Då sätter vi igång.

Hur du kan se någons Facebook-profil om de har blockerat dig

1. Har du URL eller användarnamn till personens Facebook-konto?

Numera har vi alla blivit så beroende av våra smarttelefoner att vi inte ens känner ett behov av att memorera kontaktnumren till de personer vi pratar med. Nu kanske du undrar varför vi plötsligt har börjat prata om att memorera kontaktnummer. Vi ska berätta varför.

I vår tid där ingen minns ett kontaktnummer är det märkligt att fråga folk om de har memorerat webbadressen eller användarnamnet för någons Facebook-profil, eller hur?

Oroa dig inte, vi kommer inte att ställa denna absurda fråga, även om det vore bra om du gjorde det eftersom det är den informationen du behöver i det här steget.

Du undrar varför? Du får reda på det med hjälp av stegen nedan:

Steg 1: Om du kan hitta ett användarnamn eller en länk till deras Facebook-profil på något sätt, kopiera den. Profilens URL bör se ut ungefär så här: www.facebook.com/xyz Här står "xyz" för den här personens användarnamn.

Steg 2: Logga nu ut från ditt Facebook-konto och kontrollera att du inte har loggat in med ett annat konto i din webbläsare (om du har gjort det, logga ut från det kontot också).

Steg 3: Aktivera inkognitoläget i din webbläsare genom att klicka på ikonen med de tre prickarna högst upp till höger på skärmen och tryck på Nytt fönster för inkognito .

Steg 4: Öppna sedan Googles startsida i inkognitoläget.

Steg 5: I sökfältet som visas klistrar du in den profil-URL eller det användarnamn som du kopierade tidigare och trycker på Gå in på knapp. Observera: I stället för profilens URL kan du också söka efter det fullständiga namnet eller användarnamnet på den person som blockerade dig.

Se även: Hur du ser antalet meddelanden i Whatsapp (Whatsapp Message Counter)

Steg 6: Om webbadressen till Facebook-profilen är korrekt och du har följt de här stegen på rätt sätt kommer personens profil att vara den första länken på sidan med sökresultat.

Steg 7: Tryck på deras Facebook-profil och du kommer att omdirigeras till deras profil där du kan se profilbilden tillsammans med alla inlägg som laddats upp.

Det verkar dock inte alltid fungera så om det inte fungerar för dig ska du inte bli förvånad och inte förlora hoppet. Vi har många andra alternativ för dig i den här bloggen.

Observera: Du kanske läser i vissa bloggar att webbadressen till den här personens profil också kan utvinnas från dina äldre konversationer med dem. Men även om det kanske fungerade tidigare fungerar det inte längre. Om du idag öppnar en Facebook-konversation med någon kommer du att märka att en stor del av webbadressen består av slumpmässiga siffror och inte av användarnamnet.

2. Visa blockerad Facebook-profil via taggade foton

Innan vi berättar hur du kan hitta någons Facebook-profil genom att gå igenom taggade foton, ska vi varna dig i förväg att den här metoden inte heller har någon garanti för att fungera. Men om den fungerar skulle vi bli så glada för din skull.

Om den här personen har blockerat dig och du fortfarande försöker se deras profil antar vi att du bryr dig om dem. I det här fallet är det troligt att du har några gemensamma vänner med dem, eller hur?

Om någon som både du och den här personen känner har laddat upp en bild med en taggning kan det hjälpa dig att nå deras profil. Om du undrar hur det går till gör du bara en sak: kopiera webbadressen till den gemensamma vännens profil.

Se även: Varför försvinner matchningar på Tinder för att sedan dyka upp igen?

När du har gjort det kan du upprepa alla steg från förra avsnittet och nå deras profil i inkognitoläge. På deras profil går du till deras foton, letar upp det foto där personen du letar efter har taggats och använder den länken för att öppna deras profil. Med lite tur ser du deras profil när du gör det.

Observera: Om din gemensamma väns profil är låst kan du inte komma åt någon information på den, inklusive den taggade bilden du letade efter.

3. Hitta deras profil med hjälp av Google

Om de båda metoder som vi har diskuterat i de två senaste avsnitten inte fungerade för dig, hoppas vi att den här kommer att göra det. Även om den här processen har den största sannolikheten att fungera är den också den mest tidskrävande, vilket är anledningen till att vi sparade den till sist.

Allt du behöver göra är att öppna en sökmotor och skriva in: xyz Facebook (där "xyz" står för deras namn) och tryck på Gå in på När du gör det får du en lång lista över Facebook-konton med det namnet. Det är här som det svåraste kommer in: du måste gå igenom alla dessa namn för att kontrollera om ditt namn finns med i listan.

Du kan prova en kombination av nyckelord för att göra uppgiften lättare, lägga till andra personliga uppgifter, t.ex. namn på skola/universitet, hemstad osv.

Om du hittar deras namn på den här listan är det bara ytterligare ett bevis på att de har blockerat dig. Men om du har gått igenom den här listan noggrant och ändå inte hittat deras namn kan det vara så att de kanske har raderat sitt Facebook-konto.

Alternativa sätt att se någons Facebook som blockerat dig

Antag att alla de metoder som vi har nämnt tidigare inte fungerade för dig, eller att du inte vill gå igenom allt detta krångel. Letar du efter ett enklare sätt att komma åt deras Facebook-profil? Här är två sätt att göra det som är ganska okomplicerade:

Har du gemensamma vänner med den här personen?

Att ha gemensamma vänner har sina fördelar, och en av dem är att du alltid kan se profilen för dem som har blockerat dig, men inte dem. Om du vill se den här personens profil kan du helt enkelt be din gemensamma vän att skicka dig en skärmdump av den. Om ni två är tillräckligt nära varandra kan du även be om deras inloggningsuppgifter och kolla in deras profil själv.

Att skapa ett nytt Facebook-konto hjälper dig

Om du är en person som undviker att be vänner om sådana tjänster behöver du inte oroa dig; vi har arbetat för att hitta en lösning för dig genom en annan metod. Den här metoden kräver bara att du skapar ett nytt Facebook-konto, skickar en vänförfrågan till den här personen med det här kontot och sedan kollar in deras profil. Och om de inte har en låsning på sin profil kan du till och med kolla in den utan att ansluta dig.med dem. Vi hoppas att det hjälper.

Vad händer om du vill kontrollera profilen för någon som du har blockerat på Facebook?

Det kan finnas många olika skäl till att blockera någon på Facebook. Om du har blockerat någon som tidigare var din vän men som inte slutade bra mellan er två är det normalt att du är nyfiken på vad personen gör nu.

Om du vill kolla deras profil för att se vad de har gjort har vi ordnat det för dig. Allt du behöver göra är att avblockera dem, så att deras profil blir tillgänglig för dig igen (om de inte har blockerat dig i gengäld).

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.