Hur du tar en skärmdump i Telegram Secret Chat

 Hur du tar en skärmdump i Telegram Secret Chat

Mike Rivera

Telegram är fullt av coola funktioner som knappast finns i andra meddelandeappar. Appens unika funktion och interaktiva, färgglada användargränssnitt har gjort den till en klass för sig jämfört med de flesta av sina jämnåriga konkurrenter. Samtidigt som Telegram har massor av intressanta funktioner som gör den till en mer socialt exponerad plattform än andra appar för snabbmeddelanden, har den också tillräckligt många funktioner som skyddar användarnas integritet ochsäkerhet.

Plattformen har sett till att erbjuda allt som användarna kan tänkas behöva och har införlivat flera funktioner som passar olika segment av den ständigt ökande användarbasen. Medan många funktioner tillgodoser behoven hos användare som söker mer socialisering, passar många andra funktioner de som värdesätter sin integritet mer än andra.

Funktionen Secret Chat har skapats för det senare segmentet. Den gör det möjligt för användare att prata privat utan att det finns någon möjlighet att bryta mot den personliga integriteten. En av de grundläggande funktionerna i hemliga chattar är att det inte går att ta skärmdumpar. Chattdeltagare kan inte ta skärmdumpar av en hemlig chattskärm.

Om du surfar på internet för att leta efter ett sätt att ta skärmdumpar i Telegram Secret Chat har du kommit till rätt blogg. Här kommer vi att berätta om det är möjligt och hur du i så fall kan göra det. Låt oss först förstå vad Secret Chats handlar om.

Hur du tar en skärmdump i Telegram Secret Chat

Du ställer fel fråga: Frågan är inte hur du kan ta skärmdumpar i Telegram Secret Chat, utan om du kan ta skärmdumparna.

Vi försökte hitta det bästa och enklaste sättet att ta skärmdumpar i Telegram Secret Chats, men det dröjde inte länge förrän vi insåg att det inte är möjligt utan att du måste göra ett stort arbete, som att roota telefonen eller ladda ner en opålitlig app från tredje part, vilket vi inte rekommenderar.

Till skillnad från andra plattformar som Snapchat, som skickar ett meddelande om att en skärmdump har tagits, går Telegram ett steg längre genom att blockera alla skärmdumpar från början. Tyvärr finns det inget annat sätt att fånga skärmen än att ta ett foto från en annan telefon eller en kamera.

Se även: Så här tittar du på Instagram Live utan att de vet om det

Men det är faktiskt helt logiskt. Läs vidare för att ta reda på varför hemliga chattar har införts i Telegram och varför de är viktiga.

Vad är behovet av Secret Chats på Telegram?

Telegram skiljer sig från andra plattformar för snabbmeddelanden på många sätt, men liknar också vissa plattformar på vissa sätt.

Om du till exempel jämför Telegrams egenskaper och funktioner med WhatsApp kommer du att inse hur olika dessa två plattformar är från varandra. Medan WhatsApp är den mer personliga, förenklade och minimalistiska plattformen och en ledare inom snabbmeddelanden, ligger Telegram långt före WhatsApp när det gäller diversifiering av funktioner.

Även om de två plattformarna skiljer sig åt på många sätt är den mest grundläggande skillnaden mellan de två - när det gäller meddelandeupplevelsen - fortfarande typen av kryptering.

WhatsApp:s krypteringsteknik:

Vi vet alla att WhatsApp-chattar är slut-till-slut-krypterade; plattformen har gjort det känt genom otaliga annonser och kampanjer. Enkelt uttryckt kan ingen tredje part - inte ens WhatsApp - läsa de meddelanden som du skickar till någon på WhatsApp.

Se även: Hur kan jag se vem som såg mitt inlägg på Facebook?

När du skriver ett meddelande och trycker på Skicka-knappen krypteras meddelandet med hjälp av en säker krypteringsteknik. Det krypterade meddelandet skickas till WhatsApp-servrar som vidarebefordrar det till mottagaren, där det dekrypteras och visas för mottagaren. Dekrypteringen kan endast ske på mottagaren. WhatsApp kan inte dekryptera meddelandet. Säkerheten är nästan garanterad eftersom ingen mellanhand kan läsa meddelandet.meddelanden.

Här skiljer sig Telegram från WhatsApp när det gäller meddelandeupplevelsen.

Telegrams krypteringsteknik:

Till skillnad från WhatsApp, som har end-to-end-kryptering eller klient-klient-kryptering - klienten avser avsändaren och mottagaren - använder Telegram klient-server/server-klient-kryptering som standard.

Enkelt uttryckt, när du trycker på Skicka-knappen i Telegram krypteras meddelandet och skickas till Telegrams servrar. Men sedan kan Telegram dekryptera meddelandet. Dessa meddelanden sparas i molnet så att du kan hämta dem direkt när du behöver dem på vilken enhet som helst. Det dekrypterade meddelandet krypteras igen och skickas till mottagarens enhet, där det dekrypteras igen och visas för mottagaren.

Eftersom meddelandena sparas för alltid i molnet behöver du aldrig oroa dig för säkerhetskopior som i WhatsApp om du byter eller förlorar din enhet. Du kan logga in när som helst, var som helst, från vilken enhet som helst och se meddelandena som de är.

Behovet av Secret Chats:

Även om Telegram hävdar att ovanstående fördel är det främsta skälet till att använda den här krypteringstekniken som standard, innebär den här tekniken att appen ligger efter WhatsApp och vissa andra appar när det gäller integritet och säkerhet.

För att fylla det här tomrummet har Telegram inrättat Secret Chats för att kompensera för den förlorade integriteten genom att låta användarna använda detta säkra gränssnitt i Telegram. Meddelanden som skickas och tas emot i en Secret Chat är slutkrypterade från början till slut. Telegram kan inte läsa meddelanden som överförs via Secret Chats.

Secret Chats erbjuder allt som integritetsentusiaster behöver för att hålla sina chattar privata. Faktum är att dessa chattar överträffar WhatsApp när det gäller integritet och säkerhet. Här är funktionerna i Telegram Secret Chats:

  • Samtalen är krypterade från början till slut.
  • Meddelanden kan inte kopieras eller vidarebefordras.
  • Foton, videor och andra mediefiler kan inte sparas på enheten.
  • Chattdeltagare kan aktivera självdestruktiva meddelanden som försvinner efter en förutbestämd tid efter att de har visats.
  • Inga skärmdumpar får tas.

Dessa funktioner säkerställer att meddelanden, foton och allt annat som skickas och tas emot i hemliga chattar är fria från potentiella integritetsintrång. I ett nötskal är hemliga chattar på Telegram en avancerad version av WhatsApp Chats.

Sammanfattning

Telegram Secret Chats ger användarna ett sätt att chatta privat i appen med alla nödvändiga funktioner för att garantera strikt sekretess och säkerhet. Säkerhetsbegränsningarna för hemliga chattar hindrar användarna från att spara meddelanden och ta skärmdumpar, vilket innebär att det inte går att ta skärmdumpar i Telegram Secret Chat.

Hemliga chattar kan vara en viktig funktion för många användare som vill skydda sina meddelanden. Vi kommer dock att se till att inte avslöja några hemligheter på sociala medier som kan ställa till det för dig. Så se till att hålla koll på våra bloggar för att hålla dig uppdaterad om sådana intressanta ämnen.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.