Säger Snapchat att du skriver om du bara öppnar chatten?

 Säger Snapchat att du skriver om du bara öppnar chatten?

Mike Rivera

Snapchat är en rolig plattform där tonåringar kan få kontakt med varandra på ett unikt sätt. Från fåniga, roliga filter till de söta bitmoji-berättelserna, det är det nya sättet för Gen Z att kommunicera som de coola barnen. Men det är inte allt. Snapchat må vara roligt, men om det finns en sak som det inte leker med så är det användarnas integritet. Så länge du följer Snapchats integritetspolicy riskerar du aldrig att bli utsatt förDet är också bra, eftersom de flesta av plattformens användare fortfarande är under 18 år.

Förutom detta seriösa prat finns det också säkerhetsfunktioner på Snapchat för användarna. Du kan blockera, rapportera och ta bort någon du inte gillar från ditt nätverk på mindre än en minut. Det finns också möjlighet att snabbt inaktivera och radera ditt konto om du vill ta en Snapchat-detox.

Därefter kommer integritetsfunktioner för användarna, bland användarna. Du kan till exempel se när någon har sett en av dina chattar eller snapsar och när de har tryckt på din chatt. Det finns ett alternativ för att se om någon har tagit skärmdumpar av din berättelse, och med Snapchat Plus-prenumerationen kan du också ta reda på när någon har sett din berättelse flera gånger.

Så som du kan se är Snapchat helt säkert att använda och dessutom riktigt roligt! Hela konceptet med snapsar i sig är helt unikt; när du lägger till streck till kombinationen är det bara att vinna! Bitmoji-funktionen, tillsammans med stories, discover och spotlight är hela paketet.

Om du är en av dem som inte kan få nog av Snapchat kan du också prenumerera på Snapchat Plus för att få tillgång till elitfunktioner, till exempel att du kan välja din bästa vän (BFF) och att du kan se om tittarna på din berättelse kan spela upp den mer än en gång.

I dagens blogg diskuterar vi om Snapchat säger att du skriver även när du bara har öppnat en chatt.

Säger Snapchat att du skriver om du bara öppnar chatten?

Låt oss först få din första fråga ur vägen eftersom det inte finns så mycket att diskutera här.

Kommer Snapchat att säga att du skriver om du bara öppnar chatten? Nej, inte precis. Snapchat visar bara att du skriver om du faktiskt skriver eller har tryckt på dialogrutan längst ner. Om du bara har tryckt på chatten ser de bara din bitmoji i dialogrutan.

Men vad som faktiskt händer är att dialogrutan aktiveras automatiskt när du öppnar en chatt. Detta leder till att Snapchat tror att du skriver, trots att du bara läste dina chattar med en användare. Vi vet, det är ganska problematiskt, eller hur?

Det finns en anledning till varför detta händer: Snapchat eller operativsystemet i din smartphone antar att du har öppnat chatten för att prata, vilket inte är orimligt. Snapchat genomgick också en ökänd fas då användarna fick meddelanden om att någon skrev, även när ingen gjorde det.

Även om det problemet mer eller mindre är åtgärdat är det fortfarande lite krångligt. Men oroa dig inte, de flesta användare är väl medvetna om problemet och ingen kommer att hålla dig ansvarig för det.

Men om du inte vill att detta ska hända finns det en lösning: Allt du behöver göra är att stänga av internetanslutningen innan du öppnar en chatt som du inte har för avsikt att delta i. Kolla vad du behöver, stäng sedan appen och ta bort den från din senaste flik.

Nu när du vet vad som ska göras, ska vi gå vidare till några relaterade ämnen. Till exempel är ett av de mest använda försvarsgreppen när du möter en otrevlig användare eller efter ett gräl med någon som blockerar dem.

Om du inte är väl insatt i det, låt oss hjälpa dig!

Så här blockerar du en användare på Snapchat

Steg 1: Öppna Snapchat och gå till Chatt sidan genom att svepa till höger från kameraskärmen.

Steg 2: Leta upp dina chattar med den du vill blockera. Om du inte hittar dem här trycker du helt enkelt på ikonen med förstoringsglaset som ligger bredvid din bitmoji-emoji högst upp och letar upp dem.

Steg 3: Tryck länge på chatten; i snabbmenyn trycker du på Hantera vänskap.

Steg 4: Därefter visas tre alternativ. Tryck på Block , och du är klar!

Tänk dock på att det kan uppfattas som ganska aggressivt att blockera någon, och det är bäst att undvika detta tills du bokstavligen inte har något annat val. I mindre allvarliga fall är det mycket bättre att bara ta bort personen från din vänlista.

Vi vet att det verkar ganska patetiskt eller passivt, men sanningen är att det är det bästa sättet att vara en större person. Du kan känna dig trygg med vetskapen att om de vill kan de fortfarande kontakta dig.

Dessutom har de inte heller något att skylla på dig eftersom det inte är du som hindrar dem från att kontakta dig.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.