Hur du vet om någon har raderat sitt Tinder-konto (uppdaterad 2023)

 Hur du vet om någon har raderat sitt Tinder-konto (uppdaterad 2023)

Mike Rivera

Ni håller säkert med oss när vi säger att det är svårt att hitta kärleken. Och det är för att göra det lättare att hitta kärleken som dejtingplattformar på nätet som Tinder lanserades. I dag har plattformen över 75 miljoner aktiva användare varje månad, vilket tyder på att den måste hjälpa sina användare på ett eller annat sätt.

Om du någonsin har varit på Tinder vet du redan hur plattformen fungerar och hur komplicerade vissa funktioner i appen kan vara. En sådan komplexitet är att försöka ta reda på om någon har avmatchat dig på Tinder eller raderat sitt konto från plattformen.

När någon raderar sitt Tinder-konto kan det ha flera olika orsaker. Kanske har de hittat rätt partner och vill nöja sig med det för gott, eller så kanske de inte gillar profilerna som de har sett på plattformen på sistone.

Vissa användare har också lämnat plattformen för att deras erfarenhet av nätdejting inte var så bra som de förväntade sig. Och alla dessa skäl är tillräckligt bra om du har valt att radera ditt konto.

I den här guiden får du veta hur du kan veta om någon har raderat sitt Tinder-konto och hur du enkelt kan ta reda på om någon har avmatchat mig på Tinder eller raderat sitt konto.

Se även: Hur du visar tidigare/gamla Instagram-profilbilder Historik

Så här vet du om någon har raderat sitt Tinder-konto

1. Deras profil kommer att tas bort

Det första och mest uppenbara tecknet på att någon raderar sitt Tinder-konto är att profilen tas bort från plattformen. Det innebär att profilen inte längre kommer att hittas i andra användares Upptäcktssektion och att du inte heller kommer att kunna leta upp honom eller henne med hjälp av sökfältet (om ni två har matchat varandra).

När du öppnar deras profil direkt via länken visas också ett felmeddelande "Oops Det verkar som om något gick fel.

2. Alla matchningar och konversationer kommer att tas bort.

När någon raderar sitt Tinder-konto permanent antar Tinder automatiskt att personen antingen har hittat sin match eller inte längre är intresserad av att dejta på nätet. I båda fallen är det ingen idé att behålla sina matchningar på obestämd tid.

Det är därför som alla matchningar som en person raderar sitt konto omedelbart kommer att bli avmatchade. Om du var en av dessa matchningar kan det dock verka som om personen just har avmatat dig. Många gånger har detta lett till stor förvirring bland Tinder-användare.

Hur vet jag om någon har avmatchat mig på Tinder eller raderat sitt konto?

Om du har varit uppmärksam på vad vi har pratat om hittills har du märkt att alla de två tecken som nämns ovan också gäller när någon avmatchar dig på Tinder. Vi förstår att en sådan förvirring kan vara ansträngande för andra användare, särskilt om du har börjat gilla den här personen.

Så hur kan du se om en person har avmatchat dig eller raderat sitt konto? Det finns bara ett sätt att göra det på, och det kan ta lite tid och ansträngning.

För att se skillnaden mellan dessa handlingar behöver du ett annat Tinder-konto. Du kan antingen skapa ett nytt (falskt) konto åt dig själv och leta efter dem med hjälp av det eller be en vän om hjälp.

Om någon av dina vänner är med på Tinder kan du be att få använda deras konto för att titta på personens profil. Det är dock inte så enkelt som det låter. På Tinder kan du bara använda sökfältet för att titta på de personer som du är matchad med.

Om du vill hitta någon utanför dina matchningar måste du använda dig av den gamla metoden att svepa genom din Discovery-sektion tills deras profil dyker upp. Hur lång tid den här processen tar beror på hur många som använder Tinder på din ort och hur nära den här personen bor.

Vi förstår att den här lösningen kan verka mer besvärlig än vad den är värd för vissa användare, men till vårt försvar är det enda sättet att känna skillnaden mellan dessa två Tinder-åtgärder, så det finns inte mycket vi kan göra åt det.

I nästa avsnitt diskuterar vi hur du kan se skillnaden mellan att någon tar bort en matchning och raderar sitt Tinder-konto.

Om någon raderar sin Tinder, försvinner samtalet då?

När människor raderar sitt konto på Tinder tar Tinder-teamet bort alla deras chattar och konversationer från plattformen, precis som de tar bort deras matchningar. För att göra det hela mer permanent tar de också bort dessa chattar från kontot för andra användare som är inblandade i det.

Med andra ord, när en person raderar sitt Tinder-konto kommer alla konversationer på plattformen som involverar personen att tas bort.

Tar du bort ditt konto när du avinstallerar Tinder-appen?

Är du ny på Tinder? Oroa dig inte, vi dömer dig inte för det, vi frågar bara eftersom sådana frågor stör de nya användarna mest. Det beror på att de fortfarande vänjer sig vid appens funktionssätt och är rädda för vad de kan förlora om de måste avinstallera appen.

Vi är här för att säga att du kan vara lugn, för du har ingen anledning att oroa dig. Om du avinstallerar Tinder-appen från din smartphone påverkar det inte ditt konto på något annat sätt än att du inte kan använda det under den här perioden.

Med andra ord, så snart du installerar Tinder-appen igen och loggar in på ditt konto kommer du att se att allt är som förut, förutom de nya ansiktena i din Discovery-sektion.

Vill du radera ditt eget Tinder-konto? Så här går det till

Har du träffat din livskamrat? Grattis! Vi är så glada för din skull och kommer med presenter. Undrar du vad vi ger dig i present? Det får du snart reda på.

Nu när du är lyckligt förälskad antar vi att du inte längre behöver tjänsterna från dejtingappar som Tinder. Det är därför vi är här för att gå igenom de steg du måste följa för att radera ditt Tinder-konto.

Se även: Om jag skickar ett meddelande på Instagram och sedan tar bort det, kommer personen att se det i meddelanderutan?

Slutord:

Vi har diskuterat varför någon skulle vilja radera sitt Tinder-konto och hur du kan ta reda på om de säkert har gjort det. Vi har också diskuterat likheterna mellan att avmatcha någon och att radera sitt konto och hur du kan se skillnaden mellan de två.

Slutligen diskuterade vi hur du kan radera ditt eget Tinder-konto om du inte längre känner behov av att använda det.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.