Hur man raderar TextNow-konto år 2023

 Hur man raderar TextNow-konto år 2023

Mike Rivera

TextNow är en gratis textmeddelandeapp som låter dig skicka och ta emot meddelanden, ringa telefonsamtal och till och med surfa på webben. Det är en telefontjänst i form av en app. Du får ett gratis telefonnummer med vilket du snabbt kan kommunicera med dina vänner och din familj.

Med TextNow kan du ringa och sms:a via Wi-Fi och spara pengar på din telefonräkning. Du kan få ett gratis telefonnummer och ringa och sms:a var som helst i Nordamerika med TextNow på vilken enhet som helst. Ytterligare funktioner är röstbrevlåda, gruppsms:a och konferenssamtal.

De erbjuder appar för både Android- och iOS-enheter. Beroende på vilken enhet du har kan du hämta dem från Google Play Store eller Apple App Store. De erbjuder också en premiumprenumeration med fler funktioner och en reklamfri upplevelse.

Men har du tröttnat på att använda TextNow-tjänsterna och vill avsluta (stänga) eller inaktivera ditt konto? Om du befinner dig i den här situationen behöver du inte oroa dig; du har kommit till rätt ställe för att lära dig hur du avbryter eller till och med inaktiverar ditt TextNow-konto.

Varför ska du radera ditt TextNow-konto?

Om du väljer att radera ditt TextNow-konto eller inte är helt upp till dig. Ett TextNow-konto kan raderas av olika skäl. Något av de två skälen nedan kan ha fått dig att radera ditt konto.

  • Begränsade tjänster: Om du anser att du inte får tjänster som motsvarar dina behov och att stödet inte kan hjälpa dig kan du avaktivera ditt TextNow-konto.
  • Spamming via e-post: TextNow kan skicka e-post till dig regelbundet. Vissa personer anser att det är skräppost och vill inte ta emot sådana sms.

Andra faktorer kan också spela in, men om du är nöjd med tjänsterna kan du fortsätta att använda TextNow.

Kan du radera TextNow-kontot permanent?

Tyvärr finns det inget sätt att radera ett TextNow-konto permanent. Du kanske har märkt att det inte finns någon knapp "Ta bort konto" eller "Ta bort konto" i appens inställningar. Det innebär att du inte kan radera ditt konto från TextNows databas permanent.

Alternativt kan du avaktivera TextNow-kontot med några enkla steg. Tänk dock på att kontot inte kan raderas permanent.

Alternativa sätt att radera TextNow-konto

1. Sluta använda TextNow-appen

Du kan bara avaktivera ditt TextNow-konto genom att inte använda det. Det är därför klokt att avinstallera appen från din telefon. Ditt telefonnummer raderas från ditt TextNow-konto om du inte använder appen på några dagar (i de flesta fall tre dagar). Därför kommer inga samtal eller meddelanden att tas emot på ditt konto.

Följ de här enkla instruktionerna för att avinstallera en app från en smartphone:

Steg 1: Leta upp appikonen för " TextNow " i applådan. Tryck och håll ned den app-ikon i några sekunder.

Steg 2: I många fall kommer du att se en överlagd meny med Avinstallera knappen på den. Annars kommer en X ikonen kommer att dyka upp ovanpå programikonen. Så, tryck på X eller avinstallera knapp.

Steg 3: Det kan hända att appen avinstalleras vid detta tillfälle, beroende på vilken modell din telefon har. Alternativt kan du få ett meddelande som frågar om du vill avinstallera TextNow. Appen avinstalleras om du trycker på knappen OK- eller Ja-knappen .

Använd inte appen när du har avinstallerat den, eftersom ditt TextNow-konto då raderas.

2. Ta bort alla dina uppgifter från TextNow

Enligt TextNow kommer ditt konto att raderas om du inte använder appen på några dagar. Din personliga information är dock fortfarande kopplad till ditt konto. De kan också få tillgång till den om de vill.

Därför bör du radera sådan känslig information från ditt konto.

I det här fallet visar vi dig hur du raderar alla personuppgifter som du har delat med TextNow.

Steg 1: Gå till TextNows officiella inloggning sidan med din favoritwebbläsare. Ange sedan inloggningsuppgifterna för ditt TextNow-konto och klicka på knappen Inloggning knapp.

Steg 2: Du befinner dig nu på instrumentpanelen för ditt TextNow-konto. I den vänstra sidofältet väljer du Ikonen för inställningar Inställningsikonen kommer att ha formen av ett kugghjul.

Steg 3: Klicka på Konto i vänster sidofält när du är på sidan Inställningar.

Steg 4: Du kommer nu att se rutor på vänster sida där du kan redigera din kontoinformation. Skriv ett slumpmässigt namn i rutorna. Förnamn, efternamn, e-post, etc., och klicka sedan på Spara knapp.

Steg 5: Därefter går du till den vänstra sidofältet och väljer Säkerhet & Inloggning alternativet. Du måste sedan välja det Logga ut från alla enheter från den skärmen.

Steg 6: I det övre högra hörnet av skärmen klickar du sedan på X/Slut ikonen för att avsluta inställningsmenyn.

Du har tagit bort all din personliga information som du har delat med TextNow.

3. Ta bort dina betalningsmetoder

Du bör ta bort alla dina kort och andra betalningsmetoder för att se till att dina finansiella uppgifter inte längre är kopplade till ditt TextNow-konto.

Steg 1: Gå till Mitt konto på TexNow.com.

Se även: Hur man kontrollerar senaste inloggningshistorik på Steam

Steg 2: Tryck på Betalningsmetoder knappen under Betalningar för att se dina länkade betalningsmetoder.

Steg 3: Tryck på Ta bort under varje betalningsmetod för att ta bort den från ditt konto.

4. Avbryt din TextNow-prenumeration

Du vet nu hur du avaktiverar ditt TextNow-konto och du har också raderat alla dina uppgifter från deras databas.

Men visste du att om du har prenumererat på något av TextNows premiumpaket kommer du att faktureras även om du tar bort TextNow-appen eller slutar använda TextNow-tjänsten?

Se även: Så här åtgärdar du problemet med TikTok svart skärm

Ja, du läste rätt: Du måste uttryckligen säga upp alla Premium TextNow-paket eller tjänster om du redan är prenumerant.

Sammanfattning:

Att radera ditt konto är inget alternativ på TextNow. Den virtuella kommunikationsplattformen tillåter inte att användare raderar sina konton. Du kan dock avbryta dina förbindelser med plattformen genom att vidta några enkla åtgärder.

Genom att säga upp din prenumerationsplan, ta bort dina betalningsmetoder, ändra din personliga information och slutligen logga ut från ditt TextNow-konto kan du koppla bort all din information från företaget. Detta liknar en faktisk radering av kontot, förutom att en del av dina uppgifter kan finnas kvar hos företaget så länge som de behöver.

Om du tyckte att dessa metoder var till hjälp, visa oss ditt stöd genom att dela bloggen med dina vänner som vill radera sina TextNow-konton.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.