Hur man skapar ett Instagram-konto utan telefonnummer (uppdaterad 2023)

 Hur man skapar ett Instagram-konto utan telefonnummer (uppdaterad 2023)

Mike Rivera

Instagram utan telefonnummer: Instagram är det ledande sociala mediet för att få vänner, kommunicera i affärer och skapa innehåll. Över en miljard människor har ett aktivt konto på Instagram och de älskar att dela sina senaste inlägg, berättelser och andra former av innehåll med sin målgrupp.

Nästan 73 % av Instagram innehåller bilder, medan resten består av videor och berättelser.

Om du inte redan har ett Instagram-konto är det nu det perfekta tillfället att skapa ett och få tillgång till alla dess spännande funktioner på ett enda centralt ställe.

Frågan är hur man skapar ett Instagram-konto utan telefonnummer och om man behöver ett telefonnummer för att verifiera Instagram-kontot.

Du måste definitivt verifiera ditt konto antingen med e-postadress eller telefonnummer, men du behöver inte nödvändigtvis använda ditt telefonnummer för att verifiera ditt konto.

Det är inget fel med att skapa ett Instagram-konto med ditt telefonnummer. Oavsett om du använder e-post eller telefonnummer kan du vara säker på att ingen information kommer att lämnas ut till någon.

Det är säkert att använda ditt telefonnummer för att skapa ett Instagram-konto, men det är inte alla som vill lämna ut sina personliga kontaktuppgifter.

Se även: Så här kontrollerar du Apple-presentkortets saldo utan att lösa in det (uppdaterad 2023)

Det finns flera anledningar till att folk vill skapa ett nytt Instagram-konto utan telefonnummer.

De kanske vill bli av med kommersiella utskick som reklammejl och personliga annonser. För det andra har de många affärskonton och har olika uppgifter om dem. Ibland tenderar användarna att skapa ytterligare ett konto för att få fler följare eller för affärsändamål.

Se även: Så här stoppar du Instagrams sökförslag när du skriver

I den här guiden får du veta hur du skapar ett nytt Instagram-konto utan telefonnummer och e-post.

Hur du skapar ett Instagram-konto utan telefonnummer

Om du vill skapa ett Instagram-konto utan telefonnummer väljer du Registrera dig med e-postadress i stället för telefonnummer. Du kan också använda ett virtuellt telefonnummer för att få ett sms för att verifiera ett nytt Instagram-konto om plattformen fortsätter att be dig att verifiera ditt nummer.

Så här kan du göra:

 • Öppna Instagram-appen och tryck på alternativet Har du inget konto? Registrera dig.
 • Välj Registrera dig med e-postadress eller telefonnummer.
 • Klicka på E-post i stället för telefonnummer och skriv in din e-postadress.
 • Därefter anger du ditt namn och väljer ett starkt lösenord.
 • Du kan också synkronisera dina kontakter för att hitta dina vänner eller undvika dem.
 • Därefter ombeds du att lägga till en avatar och andra uppgifter som krävs för att skapa ett nytt konto.
 • Så är det, ditt Instagram-konto har skapats utan telefonnummer.

Videoguide: Hur skapar du ett Instagram-konto utan telefonnummer eller e-post?

Alternativt sätt att skapa ett nytt Instagram-konto utan telefonnummer

Det är möjligt att skapa falska Instagram-konton utan telefonnummer och e-post, men det finns flera alternativ för dem som inte vill lämna ut sitt telefonnummer och sin e-postadress till appen.

Du kan använda tredjepartsprogram för att skapa ett falskt telefonnummer. På vissa webbplatser kan du skapa ett falskt virtuellt telefonnummer som kan användas för att verifiera ditt Instagram.

Du kan till exempel använda TextNow-webbplatsen för att skapa ett virtuellt telefonnummer, skriva in en tresiffrig pinkod och trycka på knappen "skicka". Så där ja! Ditt virtuella mobilnummer är klart! Ge det till Instagram, så får du ett sms för verifiering på TextNow. Skriv in den sexsiffriga säkerhetskoden och få ditt konto verifierat.

  Mike Rivera

  Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.