Om du avblockerar någon på Instagram, kommer de fortfarande att följa dig?

 Om du avblockerar någon på Instagram, kommer de fortfarande att följa dig?

Mike Rivera

Har du en vän som du har haft en relation som har varit av och till? Det är som att det finns månader då ni pratar varje dag och sedan en period av radiotystnad. Och när ni träffas igen efter ett år är det som om ni aldrig hade separerat från början. Spelet med att blockera och avblockera - som är ganska populärt på Instagram - är den digitala motsvarigheten till samma sak. Så om du har varit enDet finns ingen anledning att skämmas för det.

Det finns trots allt en anledning till att Instagram har gett sina användare möjlighet att ångra en sådan handling; de vet att människor kan förändras med tiden och kanske vill återknyta kontakten med användare som de inte ville se på nätet en gång i tiden.

Undrar du hur din dynamik med en person som du blockerade för länge sedan kommer att förändras när du tar bort blockeringen av honom eller henne? Följare Det är den frågan som vi försöker lösa i vår blogg idag. Läs vidare för att få svar!

Om du avblockerar någon på Instagram, kommer de fortfarande att följa dig?

Låt oss nu ta itu med din fråga: Kommer det att leda till att en person som tidigare följde dig att återgå till din Följare Det enkla svaret på det är: Nej.

Saken är den att även om blockeringen är en åtgärd som går att återkalla på Instagram, är vissa förändringar som den medför oåterkalleliga, och en av dem är användaren som följer dig. Följare listan, kommer de att förbli borttagna från den för gott, även om du tar bort blockeringen av dem senare.

Det enda sättet de kan följa dig igen är om de väljer att göra det frivilligt. Och det finns några nyanser: Om du har ett offentligt konto kan de börja följa dig genom att bara klicka på den blåa Följ i din profil.

Om du däremot har ett privat konto på Instagram måste de skicka en begäran till dig, och det är först när du accepterar deras begäran som de börjar följa dig igen.

Meddelar Instagram användarna när du tar bort blockeringen?

Väntar du på att den här användaren ska skicka en begäran om att följa dig nu när du har låst upp blockeringen? Om du fortsätter att göra det i tysthet kanske de aldrig kommer att skicka en begäran om att följa dig.

Om de inte tittar på din profil varje dag - eller om du berättar det själv - kanske de inte ens inser att du har avblockerat dem. Du kan inte räkna med att Instagram berättar det för dem.

Precis som plattformen inte meddelar användare om de är blockerade, förblir den tyst även när du tar bort blockeringen. Därför måste du ta det första steget för att informera dem om det.

Se även: Meddelar Snapchat när du raderar chatt innan de ser den?

Ta bort blockering av någon på Instagram: Så här går det till

Nu när vi har gett dig svaren du letade efter är det dags att ställa en egen fråga: Känner du till hur man avblockerar någon på Instagram? Om du gör det kan du hoppa till slutet direkt.

Men för dig som inte är det är vi här för att hjälpa dig. Följ vår steg-för-steg-guide nedan för att komma på hur du ska gå tillväga:

Steg 1: Navigera till menyn i din smartphone i menynätet till rosa-lila kamera (som är Instagrams ikon för mobilappen) och tryck på den när du hittar den.

På så sätt startar du mobilappen på din enhet.

Steg 2: När den öppnas befinner du dig först på den hem där de senaste inläggen som laddats upp av de personer du följer är ordnade i omvänd kronologisk ordning.

Längst ner på sidan ser du en kolumn med fem ikoner, där den vänstra ikonen är en ikon för hem , medan den högra ikonen är en miniatyr av din Instagram-profilbild.

Tryck på den sistnämnda för att gå till din Profil på plattformen.

Steg 3: När du landar på din Profil Gå till den översta raden, där ditt användarnamn står skrivet till vänster och två ikoner är placerade till höger.

Den första ikonen - med en + symbol som ritats på den - är den Skapa knappen, medan den andra är en hamburgare ikon.

När du väljer den andra ikonen visas en meny på skärmen.

Steg 4: Vilket alternativ står högst upp på listan? Det bör vara ett av följande alternativ Inställningar , tillsammans med en ikon för ett kugghjul som är placerad bredvid den.

Tryck på ikonen för att gå vidare i processen.

Steg 5: När du landar på din Inställningar visas en lista med alternativ som nämns under fliken Sökfältet överst. Navigera till det tredje alternativet i listan - Integritet med en låsikon bredvid - och tryck på den.

Steg 6: När du gör det landar du på den Inställningar för sekretess för ditt konto. Rulla nedåt på sidan tills du hittar fliken Anslutningar avsnittet, med fyra alternativ som anges nedan:

Restricted accounts (bundna konton)

Se även: Hur du hittar någon på TikTok med hjälp av telefonnummer

Blockerade konton

Dämpade konton

Konton du följer

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.