Varför försvinner inte Instagram-förslagen även efter rensning eller radering?

 Varför försvinner inte Instagram-förslagen även efter rensning eller radering?

Mike Rivera

Precis som andra sociala webbplatser registrerar Instagram användarnas sökhistorik på plattformen och behåller den på webbplatsen. Din sökhistorik sparas bara för att plattformen ska kunna erbjuda dig en personlig upplevelse. Huvudsyftet med att spara dessa uppgifter är att erbjuda dig förslag som baseras på dina intressen, senaste aktiviteter och vad du gillar och inte gillar.

Även om den funktionen hjälper Instagram att lära känna användaren bättre, kan det kännas som om den bryter mot användarnas integritet.

Det är inte alla som vill få förslag baserade på sina tidigare sökningar. Kanske känner de sig överväldigade och generade över saker som de har undersökt tidigare, eller så vill de helt enkelt inte att Instagram ska föra register över deras tidigare aktiviteter.

Ett sätt att bli av med problemet är att rensa din sökhistorik på Instagram. När du har raderat sökhistoriken finns det inget sätt att få förslag på det aktuella kontot på skärmen när du söker efter ett liknande konto.

Du behöver inte nödvändigtvis radera hela sökhistoriken, ta bara bort målkontot från historiken så kan du vara säker på att det aldrig kommer att dyka upp igen som hashtag.

Men ibland visas tidigare sökhistorik på Instagram fortfarande även efter rensning eller så rensas inte Instagrams sökhistorik efter att du har raderat dem.

I det här inlägget kommer vi att presentera en detaljerad guide om hur du rensar Instagram-förslag från din sökhistorik.

Så här rensar du Instagrams sökförslag på laptop/PC

 • Besök Instagrams webbplats och ange dina inloggningsuppgifter för att logga in på ditt konto.
 • Navigera till alternativet "Settings" (inställningar) och välj "account data" (kontouppgifter).
 • Klicka på "Kontoaktiviteter" och "Visa sökhistorik".
 • Klicka på "radera sökhistorik" och bekräfta din åtgärd.

Så här rensar du Instagrams sökförslag på iPhone & amp; Android

 • Öppna Instagram-appen och logga in på ditt konto med dina inloggningsuppgifter.
 • Tryck på profilikonen i det nedre högra hörnet av skärmen.
 • Tryck på de tre vågräta strecken längst upp> Inställningar> Säkerhet> Sökhistorik.
 • Klicka på Rensa sökhistorik.

De här stegen fungerar utmärkt för dem som behöver radera sin sökhistorik. Men om dessa metoder inte är tillförlitliga kan du försöka lösa problemet på följande sätt.

Så här åtgärdar du Instagram-förslag som inte försvinner även efter rensning eller radering

Metod 1: Logga ut från Instagram

Du kan helt enkelt logga ut från Instagram och logga in igen för att se om problemet är löst.

 • Öppna Instagram-appen på din Android- eller iPhone-enhet.
 • Tryck på din profilikonen i det nedre högra hörnet av skärmen.
 • Tryck på de tre vågräta strecken längst upp.
 • Välj inställningar och bläddra nedåt för att hitta knappen "Logga ut".
 • Du kan logga in på ditt konto genom att ange ditt användarnamn och lösenord.

Metod 2: Rensa Instagram Cache

Du kan rensa Instagrams cache via filhanteraren. Du måste rensa lagringsutrymmet och rensa cacheminnet för att lösa problemet. Om inget av ovanstående steg fungerar är detta det ultimata sättet att lösa problemet på ett enkelt sätt.

Det kanske inte låter relevant för ditt problem, men ibland är det enda du behöver för att åtgärda felet att starta om telefonen. Det tar kanske bara några sekunder, men det är förmodligen allt du behöver för att åtgärda problemet.

Metod 3: Avinstallera Instagram

Om Instagram-historiken inte rensas är det sista alternativet att avinstallera Instagram och installera appen på nytt. Du kan avinstallera appen från Google Play Store och klicka på "Installera" för att installera den på nytt på din enhet.

Om du använder en iPhone håller du kvar Instagram-appen en kort stund tills den börjar vickas och väljer sedan den lilla X-ikonen som visas överst på skärmen. Så där ja! Du kan ta bort appen därifrån.

Metod 4: Dölj profilerna

Det finns en stor chans att din sökhistorik raderas efter att du följt ovanstående tips, men om du fortfarande ser några profilikoner dyka upp i sökhistoriken är din sista utväg att dölja dessa profiler från sökhistoriken. Gå till sökhistorik, håll kvar profilen du vill dölja och välj "dölja".

Slutsats:

Med dessa knep kan du enkelt ta bort profilerna från din sökhistorik. Tyvärr är det allt du kan göra för att ta bort Instagram-historiken. Om det fortfarande inte fungerar kan du kontakta supporten.

  Mike Rivera

  Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.