Varför kan jag inte se när någon senast var aktiv på Messenger?

 Varför kan jag inte se när någon senast var aktiv på Messenger?

Mike Rivera

Facebook Messenger Last Active försvann: Precis som med Whatsapp och andra sociala nätverksprogram kan du med Facebook Messenger kontrollera när någon senast var aktiv. Dessa uppgifter ger dig information om när användaren senast sågs när han eller hon senast var aktiv och om han eller hon har kollat dina senaste meddelanden eller inte.

Om någon till exempel kollade sin Facebook Messenger för 20 minuter sedan, skulle det stå "active 20m ago" (aktiv för 20 minuter sedan).

Om du har använt Messenger under en längre tid är du säkert bekant med den här funktionen. Du kan öppna chatten med användaren och se den aktiva statusen direkt under användarnamnet.

Om du ser en grön prick bredvid deras användarnamn visar det att de för närvarande är online på Facebook. Men vad händer om du öppnar en chattruta och inte ser någon aktivitetsstatus?

Du kanske fortfarande kan se den gröna pricken, men det är bara när de är uppkopplade. Vad händer om användaren inte är aktiv på Facebook Messenger och du inte heller kan se statusen "senast sett"?

Det är viktigt att notera att statusen Senast sedd kanske inte är synlig för alla. Du kanske inte kan se en användares "senast sedda" helt enkelt för att den har inaktiverat den.

Innan vi går in på hur du kan åtgärda att "senast aktiv" inte visas i Facebook Messenger, ska vi ta en titt på orsakerna till att du inte kan se när någon senast var aktiv i Messenger.

Senare kommer vi att ta en titt på några enkla och effektiva tips för att lösa problemet. Så, utan vidare, låt oss börja.

Varför kan jag inte se när någon senast var aktiv på Messenger?

Det finns huvudsakligen tre anledningar till att du inte kan se någons status för senast sedda: Den första är att de har inaktiverat sin status för senast sedda för användare och den andra är att de har blockerat dig.

1. Status för senast sedda status inaktiverad

Den första och vanligaste orsaken till att du inte kan se någons senaste status på Facebook är att de har stängt av den. De måste ha stängt av den helt enkelt för att de inte vill att andra ska veta när de senast var aktiva.

Detta händer när användaren har inaktiverat inställningen "visas när du är aktiv". Facebook har en sekretessfunktion som gör det möjligt för användare att dölja sin senast sedda aktivitet för andra. Om du inaktiverar den här funktionen kan ingen spåra när du senast såg en Facebook-chatt.

Om du inaktiverar den här funktionen innebär det samtidigt att du inte längre kan se andras status för senast sedda. Du kan aktivera den här funktionen om du vill se andras senast sedda och om du vill att andra ska se din senast sedda aktivitet.

2. Du är blockerad

Om användaren har blockerat dig på Facebook kan du inte heller se användarens aktiviteter. Du kan inte se deras senast sedda, profilbild, berättelser, inlägg eller något annat om de har blockerat dig på Facebook.

Du kan prova det med en vän. Blockera din vän på Facebook och fråga om han eller hon kan se din aktiva status eller inte. Han eller hon kan inte ens se den gröna pricken vid ditt användarnamn om du är online. Användaren måste avblockera dig på Facebook för att du ska kunna se hans eller hennes senast sedda status.

Frågan är hur du vet om du är blockerad?

Till att börja med kan du inte se måltavlans profilaktivitet. Vare sig det gäller deras profilbild, senast sedda eller berättelser. Du kan inte få någon information om den person som har blockerat dig på Facebook.

Du kan försöka ringa ett videosamtal till dem på Messenger för att se om du är blockerad eller ej. Om samtalet inte går att koppla upp och du inte kan se deras bild på skärmen är det ett tecken på att du är blockerad.

3. Användaren är faktiskt inte aktiv på Facebook Messenger

Du kan inte se Facebook-statusen för en person som senast setts på Facebook eftersom användaren kan ha varit inaktiv på Messenger under en längre tid. Om personen till exempel inte har använt Facebook under de senaste veckorna kan du inte se statusen för senast setts. I princip visar Facebook statusen för senast setts för en användare om denne har varit aktiv under de senaste 24 timmarna.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.