Hur man får ett inaktivt Instagram-användarnamn (Claim Instagram Username)

 Hur man får ett inaktivt Instagram-användarnamn (Claim Instagram Username)

Mike Rivera

Skaffa ett användarnamn på Instagram som tas emot: Med tanke på Instagrams nuvarande popularitet skulle det inte vara fel att säga att denna sociala nätverksplattform dominerar marknaden eftersom Instagram har miljontals aktiva användarkonton.

Människor älskar att dela med sig av sina vardagsbilder på den här plattformen, influencers stöder vissa varumärken och tjänar pengar, och varumärken engagerar kunder och ökar sin konverteringsgrad.

Att hitta rätt användarnamn för Instagram kan bli en stor utmaning om du inte använder någon avancerad Instagram-användarnamnsgenerator. Du får inte skapa ett konto med ett roligt och konstigt användarnamn.

Många skapar sina konton och använder dem tills de tappar intresset och till slut avinstallerar appen från sin telefon.

Dessa personer glömmer också sina inloggningsuppgifter till kontot, vilket leder till att användarnamnet blir inaktivt och att ingen kan skapa ett nytt konto med det användarnamnet.

Så hur kan du få Instagram-användarnamn från ett inaktivt konto eller kräva inaktivt Instagram-användarnamn som inte längre är intresserad av att använda plattformen?

I det här inlägget går vi igenom en komplett guide för hur du får ett användarnamn på Instagram som är upptaget.

Detta är också samma strategier som du kan använda för att be Instagram radera ett inaktivt konto och åtgärda felet Instagram-användarnamn som tagits men inte finns.

Kan du få ett inaktivt Instagram-användarnamn som är upptaget?

Ja, du kan få ett inaktivt Instagram-användarnamnskonto som redan är upptaget genom att lämna in en rapport om imitationskonto eller varumärkesintrång. Tänk på att när du lämnar in en rapport om varumärkesintrång vidtar du rättsliga åtgärder mot kontot i fråga.

Låt oss diskutera detta närmare.

Hur du får ett inaktivt Instagram-användarnamn (Claim Instagram Username)

Det smartaste sättet att få ett inaktivt Instagram-användarnamn är att skaffa varumärket och upphovsrätten för samma namn. När du har fått varumärket kan du skicka klagomål till Instagram om upphovsrättsintrång.

Många har fått tillbaka sina konton med hjälp av denna taktik. Du måste skapa en berättelse eller ett innehåll som involverar användarnamnet för det inaktiva kontot.

Du kan sedan göra en anmälan om att Instagramkontot använder ditt innehåll. Tricket kan kräva en stark plan, men det kan få det inaktiva kontot stängt. Slutligen kommer användarnamnet att vara tillgängligt för dig.

Se även: Discord Age Checker - Kontrollera Discord-kontots ålder (uppdaterad 2023)

Så här kan du göra:

 • Öppna Instagram Username Checker från iStaunch på din Android- eller iPhone-enhet.
 • Skriv in det inaktiva Instagram-användarnamnet i den angivna rutan som du vill göra anspråk på. Tryck på knappen Skicka.
 • Den kontrollerar om användarnamnet är tillgängligt för registrering eller inte.
 • Om användarnamnet inte är tillgängligt för registrering öppnar du Formulär för rapportering av Instagram-användarnamn .
 • Här hittar du fyra alternativ för att få ett nytt användarnamn. Välj det alternativ som beskriver din situation bäst. Du kan välja "Någon har skapat ett konto som låtsas vara jag".
 • Därefter anger du information som namn, e-postadress etc. Därefter laddar du upp ett foto med ditt id-kort för verifiering.
 • När du har fyllt i alla nödvändiga uppgifter trycker du på knappen Skicka. Inom 24 timmar får du ett e-postmeddelande från Instagram om din begäran.

Om ovanstående steg inte fungerar för dig behöver du inte oroa dig. Du kan också följa nedanstående alternativa metoder för att få ett Instagram-användarnamn.

Videoguide: Hur du hävdar inaktivt Instagram-användarnamn - få ett taget Instagram-konto

Alternativa sätt att få ett inaktivt Instagram-användarnamn

1. Försök att köpa kontot

Visst har kontot varit inaktivt ett bra tag, men det betyder inte att kontots ägare inte använder plattformen. Du kommer att bli förvånad över att vissa ägare säljer sina konton med glädje.

Se även: Så här avbryter du alla skickade följebegäran på Instagram

Men hur kontaktar du dem? Eftersom de är inaktiva på Instagram är det stor chans att de inte kollar sina Insta DMs eller meddelanden.

Vissa användare delar med sig av sina kontaktuppgifter, t.ex. e-postadresser eller en länk till sin webbplats i bio. I sådana fall kan du enkelt kontakta ägaren genom att kontakta honom eller henne via deras kontaktuppgifter.

Men vad händer om du inte kan hitta deras e-postadress och andra kontaktuppgifter? Oroa dig inte, du kan använda verktygen Instagram Email Finder och Instagram Phone Number Finder för att få fram deras e-postadress och telefonnummer.

Om du stöter på en inaktiv profil vars ägare inte kollar eller svarar på dina meddelanden kan du försöka leta efter andra sociala konton, till exempel Facebook eller Twitter. Låt oss säga att användarnamnet för kontot är "jimmybacktravel". Du kan leta efter detta användarnamn på andra sociala nätverkssajter.

Ett annat sätt att kontakta ägaren är att kontrollera deras omnämnanden och följare. Du kan kontakta deras följare (som verkar vara deras nära vänner) och få ägarens kontaktuppgifter från dessa personer. Det här knepet fungerar främst när kontot har ett begränsat antal följare.

När du har fått ägarens kontaktuppgifter kan du komma med ett perfekt erbjudande. Vad är kontot värt för dig? Hur mycket är du beredd att betala för att köpa kontot? Accepterar ägaren erbjudandet?

2. Få kontot att verka mindre värdefullt

Det kanske låter som ett konstigt trick, men det fungerar faktiskt! Om du verkligen vill köpa ett inaktivt Insta-konto och ägaren inte är redo att göra upp kan du få kontot att verka mindre värdefullt.

Det kan du göra genom att registrera dig på andra sociala plattformar med samma användarnamn. Du kan till exempel skapa ett konto på Facebook, LinkedIn, Snapchat osv. med användarnamnet "jimmybacktravel".

Nu när kontot med det här användarnamnet finns på olika sociala plattformar sjunker dess värde och ägaren är mindre benägen att återanvända kontot igen.

3. Vänta på att Instagram raderar kontot

Instagram gör sitt bästa för att plattformen ska vara autentisk och förbjuder därför falska följare och konton som drivs av robotar. Instagram inaktiverar konton som inte följer villkoren.

Det finns ingen garanti för att det inaktiva konto du vill köpa kommer att avaktiveras av Insta, men det är möjligt. Långvarig inaktivitet, spamkonton och falska följare är de vanligaste orsakerna till att konton avaktiveras.

Dessutom får du inget meddelande om inaktiva konton inaktiveras. För att hålla dig uppdaterad måste du följa kontot och kontrollera deras följarlista regelbundet.

Om antalet följare sjunker dramatiskt över en natt finns det en stor chans att Instagram har tagit bort botens konto. Användarnamnen på kontot som tas bort av Insta kan användas för att skapa ett nytt konto.

Du kanske också gillar:

  Mike Rivera

  Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.