Instagram Music Inga resultat hittades (Instagram Music Search fungerar inte)

 Instagram Music Inga resultat hittades (Instagram Music Search fungerar inte)

Mike Rivera

Med mer än 500 miljoner användare som delar spännande innehåll via stories på Instagram har plattformen definitivt blivit en idealisk plats för människor att visa upp sina talanger. Förutom filter och texter får du möjlighet att lägga till musik till dina stories. Du kan välja soundtrack från Instagrams inbyggda album och ladda upp det till din story tillsammans med ditt foto, din video eller annat innehåll.

Instagram fortsätter att förbättra sin användarupplevelse genom att införa nya innovativa funktioner som gör appen mycket mer intressant och unik.

Musik i berättelserna är en sådan funktion som gör Instagram super spännande.

Om du har använt Instagram ett tag har du säkert lagt märke till berättelser där ett kort musikstycke spelas upp.

Musikfunktionen lanserades ganska nyligen, faktiskt först förra året. Ända sedan den lanserades har appen erbjudit ett bra alternativ för människor att sätta ett bra soundtrack till sin berättelse för att ge publiken en annan känsla.

Det kan dock hända att du stöter på en "Instagram Music No Result Found" när du försöker ladda upp musik på Instagram stories.

Oavsett om det är ett tillfälligt problem som löser sig självt på några dagar eller om det beror på ett allvarligare problem har vi de bästa lösningarna för dig.

I den här guiden får du lära dig hur du åtgärdar Instagram music no result found och hur du enkelt åtgärdar Instagram music search not working.

Varför kan jag inte söka efter musik på Instagram?

Du kan ladda upp musiken med hjälp av klistermärket "musik" som finns i Instagram-stories. Tyvärr fungerar klistermärket inte för alla. Ibland laddar det helt enkelt inte upp musiken, medan musiken du letar efter ibland inte är tillgänglig för dig.

Om ljudet inte finns i appens inbyggda spår kan du inte lägga till det i din berättelse. Endast musik som finns i musikbiblioteket kan läggas till.

Men om du har sett att samma låt laddas upp på andras stories, men att den inte fungerar på din profil, kan det vara ett tekniskt problem med ditt Instagram-konto.

En annan viktig sak att notera är att Instagram inte tillåter företag att använda musik i kommersiellt syfte, eftersom det kan leda till problem med upphovsrätten.

I vissa fall fungerar Instagrams musikfunktion bra en dag och slutar plötsligt nästa dag. Eller så fungerar den bra för vissa personer medan andra ofta har svårt att ladda upp musik.

Det kan finnas många anledningar till varför du har svårt att ladda upp musik på Instagram. Tänk dig att du tog en tur med dina vänner längs stranden och skapade en vacker video, men upptäckte att du inte kunde ladda upp en låt till den när du försökte lägga upp den på din berättelse.

Nästa gång du ser felmeddelandet "no result found" när du försöker ladda upp en berättelse kan du göra följande för att åtgärda det.

Hur man åtgärdar Instagram Music No Results Found (Instagram Music Search fungerar inte)

Metod 1: Gå tillbaka till det personliga kontot

För att åtgärda problemet med "Inga resultat hittade" på Instagram-musik måste du byta tillbaka till ett personligt konto. Instagram tillåter inte att ett företagskonto använder musik i kommersiellt syfte, eftersom det kan leda till upphovsrättsliga problem. När du byter till ett personligt konto kan du använda Instagram-musik igen.

Som nämnts ovan begränsar Instagram användningen av musik för företagskonton, särskilt om de använder funktionen i kommersiellt syfte. Du måste alltså byta till ett personligt konto om du vill ladda upp musik. Du kan också försöka byta till ett skaparkonto i stället. Tricket fungerar för de flesta som har problem med att ladda upp sin favoritmusik på Instagram.berättelser.

Så här kan du byta tillbaka till ett personligt Instagram-konto:

 • Öppna Instagram-appen på din telefon.
 • Tryck på din profilikon för att gå till profilsidan.
 • Tryck sedan på de tre horisontella linjerna högst upp.
 • Välj Inställningar i listan med alternativ.
 • På sidan Inställningar klickar du på Konto.
 • Scrolla ner till det sista och tryck på Byt kontotyp.
 • Välj bara alternativet Växla till personligt konto.
 • Därefter bekräftar du din begäran om att byta till ett personligt konto.

Du kan antingen byta till ditt personliga konto eller till ett skaparkonto. Den här metoden fungerar oftast. Om du inte kunde ladda upp musik på grund av upphovsrättsproblem på ditt Instagram-konto för företag har du alltid möjlighet att byta tillbaka till ett personligt konto. Det gör det lättare för dig att söka efter musik och ladda upp den på några sekunder.

Om du fortfarande har samma fel efter att ha bytt till ett personligt konto kan du följa nedanstående steg.

Metod 2: Uppdatera din Instagram-app

Instagrams musikfunktion fungerar inte i en föråldrad version av appen. Eftersom utvecklarna fortsätter att införa nya uppdateringar är det din plikt att uppdatera appen då och då för att se till att du använder den senaste versionen.

Du kan uppdatera Instagram från Google Playstore eller App Store. Skriv "Instagram" i sökfältet och om det finns någon uppdatering tillgänglig ser du alternativet för det bredvid Instagram-ikonen. Uppdatera appen och öppna den igen för att se om problemet har lösts. Det måste vara åtgärdat om det uppstått på grund av den föråldrade appversionen.

Metod 3: Ange rätt låtnamn

Instagram använder en algoritm för att erbjuda personliga tjänster till varje användare, så det är troligt att appen hittar alla populära låtar ganska snabbt jämfört med dem som aldrig används på plattformen. Om det är en känd låt som har varit mycket trendig på sistone behöver du bara skriva in initialerna i låtnamnet så hittar du den i sökresultaten.

Om du söker efter en låt som inte är lika populär som andra låtar måste du se till att du skriver rätt namn. Felaktiga stavningar är ofta orsaken till att folk inte hittar sina favoritlåtar på Instagram. Dubbelkolla därför stavningarna eller sök först efter låtnamnet på Google.

Alternativa sätt att åtgärda inga resultat på Instagram Music

 • Logga ut från ditt konto och logga sedan in igen.
 • Installera appen på nytt på din enhet.
 • Anslut till Wi-Fi och försök att uppdatera appen.
 • Prova VPN-tjänster.
 • Prata med supportteamet om problemet inte är löst.

  Mike Rivera

  Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.