Om jag tittar på någons Snapchat Story och sedan blockerar dem, vet de om det?

 Om jag tittar på någons Snapchat Story och sedan blockerar dem, vet de om det?

Mike Rivera

POV: Du har just haft ett gräl med någon på Snapchat. Inte ett vanligt gräl, utan en allvarlig fråga som inte kan glömmas bort så lätt. Du är arg på personen. Du börjar fundera på vad du måste göra för att bli av med personen en gång för alla. På några millisekunder tänker du på att blockera personen. "Ja", tänker du, "det är det bästa alternativet för att stänga av personen från Snapchat för alltid".

Precis när du har bestämt dig och kommit fram till din väns profilskärm märker du något - en blå cirkel runt personens profilbild. Om du har använt Snapchat ett tag vet du att den blå cirkeln betyder en osynlig berättelse.

Och det är då man hamnar i en knipa.

Någonstans i ett dolt hörn av ditt sinne börjar en nyfikenhet slå rot. Nyfikenheten på att se den osynliga berättelsen. Nyfikenheten på att se deras sista berättelse innan du blockerar dem och berättelsen går förlorad för alltid. Du minns diskussionen.

Du blir förvirrad, och till slut hamnar du på den här bloggen, läser din egen historia och funderar på vad du ska göra.

Ska du se berättelsen och blockera vännen omedelbart efteråt? Om du gör det, kommer de att se ditt namn på listan över tittare av berättelsen? Kommer de att veta att du såg deras berättelse precis efter att ha bråkat med dem? Det skulle verkligen vara konstigt, för att inte säga pinsamt.

Låt oss ta reda på vad som egentligen händer när du tittar på någons Snapchat-historia precis innan du blockerar honom eller henne.

Så här gjorde vi:

Vi var lika nyfikna som du (förmodligen mer) på vad som händer om du tittar på någons Snapchat och sedan blockerar honom eller henne. Men eftersom det finns så många olika och förvirrande svar på internet har vi funderat länge och hittat ett annat sätt att få reda på det rätta svaret.

Vi använde två Snapchat-konton och publicerade en berättelse från det första kontot. Från det andra kontot tittade vi på berättelsen och blockerade sedan det första kontot för att se vad som hände.

Vi experimenterade faktiskt en hel del med dessa två konton för att få svar på flera relaterade frågor. Och resultaten blev precis som vi förväntade oss. Vi fick mer klarhet i hur Discord fungerar och hur allting hänger ihop.

Nu är det dags för oss att dela allt med dig.

Om jag tittar på någons Snapchat Story och sedan blockerar dem, vet de om det?

När du tittar på någons berättelse på Snapchat visas ditt namn på listan över tittare på berättelsen, och den som laddat upp berättelsen kan se ditt namn om hen öppnar berättelsen och sveper uppåt.

Men när du blockerar någon på Snapchat - eller på de flesta andra sociala medier för den delen - är det som en hård nollställning av ert förhållande. Ni upphör att vara vänner, era chattar försvinner, ni kan inte se varandras berättelser och dessutom kan ni inte hitta eller se varandra någonstans i appen. Eller med andra ord, Snapchat gör er båda osynliga för varandra.

Om du tittar på personens berättelse registreras och sparas på Snapchats servrar och blir synlig för användaren. Men när du blockerar personen efteråt blir du osynlig för dem. Därför ser de inte ditt namn när de sveper uppåt i deras berättelse.

Men vad ser de då?

Se även: Så här ser du vem som delade ditt Instagram-inlägg

Eftersom din visning har registrerats kommer den att räknas med i visningsräkningen. Men när du sveper uppåt kommer personen att se texten " +1 annan " längst ner i tittarlistan i stället för ditt namn.

Om de inte hade sett ditt namn på listan innan du blockerade dem, skulle de inte kunna veta att +1 annan Men om de hade sett dig på listan innan du blockerade dem, skulle de lätt kunna märka att du inte fanns med på listan.

Men det är lite annorlunda på andra sidan:

Om du tittar på någons berättelse och blockerar den senare försvinner ditt namn från listan över tittare av berättelsen. Men om vi ändrar rollerna för tittare och uppladdare blir resultatet inte detsamma.

Om personen hade sett din berättelse innan du blockerade honom eller henne kan du fortfarande se hans eller hennes namn i listan över tittare på din berättelse.

Till skillnad från vad som händer på den blockerade användarens konto kan blockeraren (du) se namnet på den användare som du har blockerat. Du kan svepa på din berättelse och se namnen på de blockerade användarna under rubriken Andra Snapchatters om de ser din berättelse.

Vad händer om du tar bort blockeringen senare?

Om du ändrar dig efter ett tag och vill häva blockeringen av den användare som du tidigare blockerat vill du kanske veta om du kommer att bli synlig igen på personens lista över tittare på berättelser.

I det här fallet behöver du inte oroa dig. Du förblir osynlig i berättelsen även när du senare tar bort blockeringen av användaren. Även när du tar bort blockeringen av användaren kommer denne att kunna se +1 annan Du kommer att förbli synlig.

Det blir dock annorlunda om du lägger till personen som vän eller om personen lägger till dig som vän. När någon av er lägger till den andra igen bryts förtrollningen och du blir synlig igen. Oavsett vem som lägger till vem först blir du ändå synlig.

Avslutar det hela

Vi är övertygade om att du kommer att vara mycket mer informerad om Snapchat och dess funktioner efter att ha gått igenom allt vi har delat med oss av ovan.

Om du vill blockera någon efter att ha sett deras berättelse på Snapchat behöver du inte oroa dig, eftersom ditt namn blir osynligt så fort du blockerar personen. Även om du tar bort blockeringen senare förblir ditt namn osynligt så länge ni inte är vänner.

Så nästa gång du vill blockera en Snapchatter men vill se deras osynliga berättelse en sista gång vet du vad du ska göra.

Vad tycker du om den här bloggen? Om du gillar den, behåll den inte för dig själv, utan dela den med dina vänner så att de också får veta de osagda reglerna för Snapchat.

Se även: Om du får tillbaka Streak från Snapchat Support, kommer den andra personen att underrättas?
  • Varför ändrades mitt rosa hjärta till en leende emoji på Snapchat?

Mike Rivera

Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.