Fix This Sound is not Licensed for Commercial Use TikTok

 Fix This Sound is not Licensed for Commercial Use TikTok

Mike Rivera

TikTok skapades 2016 i Peking i Kina och är en plattform för sociala medier som fokuserar på videoinnehåll. Så snart plattformen lanserades blev den snabbt populär och blev den mest nedladdade appen i USA bara två år senare, 2018.

I januari 2020 förbjöds TikTok, tillsammans med 58 andra kinesiska applikationer, på obestämd tid i Indien på grund av nationella säkerhetsfrågor.

Men i andra länder i världen växer denna videocentrerade plattform fortfarande sömlöst, med miljarder aktiva månadsanvändare. Det uppskattas också att omkring 20 % av de totala globala internetanvändarna använder TikTok i dag.

Vägen till framgång på TikTok är dock inte helt jämn och blomsterrik. Det har ryktats om att flera stämningar om upphovsrättsintrång har lämnats in mot plattformen i det förflutna. För att undvika en sådan röra i framtiden har TikTok-teamet lanserat sitt eget kommersiella musikbibliotek.

I den här bloggen kommer vi att prata om TikToks kommersiella musikbibliotek och hur användarna kan få tillgång till det.

Vi kommer också att förklara vad meddelandet "Det här ljudet är inte licensierat för kommersiellt bruk" betyder på plattformen och vad du kan göra åt det.

Se även: Vad betyder "Senast sedd nyligen" på Telegram

Vad betyder det här ljudet är inte licensierat för kommersiellt bruk på TikTok?

Anta att du försöker skapa en video på TikTok och när du försöker välja ett musikspår till videon stöter du på meddelandet "Det här ljudet är inte licensierat för kommersiellt bruk". Nu undrar du vad det betyder, eller hur?

Meddelandet betyder precis vad det säger: det betyder att du inte kan använda låten du valt för kommersiellt bruk eftersom TikTok inte kunde få sin licens.

Om TikTok hade kunnat samla in licensen för det här spåret skulle det redan finnas i ditt bibliotek för kommersiell musik. Det faktum att det inte finns i biblioteket visar tydligt att användningen av spåret kan skapa potentiella problem för både ditt konto och för TikTok.

Det här meddelandet kan dock endast visas om du har ett företagskonto på TikTok, oavsett om det är verifierat eller overifierat.

Om du har ett personligt konto och fortfarande får det här meddelandet kan det ha varit ett fel från TikToks sida. Du kan uppdatera ditt konto och försöka igen, och om du fortfarande ser meddelandet kan du kontakta TikToks support om det.

Varför kan jag inte använda ljud på TikTok?

Om du har varit uppmärksam hittills kanske du undrar varför personliga TikTok-konton kan använda alla musikspår medan företagskonton inte kan göra det.

Vi ska berätta varför.

Se även: Vad betyder tom grå chattruta på Snapchat?

När du har ett personligt eller privat konto på en social medieplattform, inklusive TikTok, kan du kontrollera din publik, vilket inte är fallet med ett företagskonto.

Allt innehåll som ett företagskonto laddar upp på TikTok är tillgängligt för allmänheten och kan därför lätt ge upphov till upphovsrättsliga frågor från varumärket/företaget som ursprungligen producerade spåret.

Nu när du har lärt dig om orsaken till dessa begränsningar kan vi gå vidare och tala om vad du kan göra åt det.

Fix This Sound is not Licensed for Commercial Use TikTok

Du såg meddelandet "Det här ljudet är inte licensierat för kommersiell användning" när du valde ett musikspår till ditt innehåll och nu vill du åtgärda det.

Hur kan detta göras?

Det finns bara två sätt att lösa det här problemet: du kan antingen välja ett annat spår för ditt innehåll eller byta till ett personligt konto.

Att göra båda dessa saker är ganska enkelt och tar bara några minuter.

Om du ska välja ett annat musikstycke behöver du säkert ingen vägledning från oss. Om du däremot vill byta till ett personligt TikTok-konto för att få mer frihet men inte har någon aning om hur det går till, finns vi här för att hjälpa dig.

Byte av TikTok-konto från Business till Personal

Steg 1: Öppna TikTok-appen på din smartphone och logga in på ditt konto (om du inte redan har gjort det).

Steg 2: När du går till din Profil När du har loggat in, letar du efter en ikon med tre prickar i det övre högra hörnet av skärmen och trycker på den.

Steg 3: Så snart du gör det kommer du till den Inställningar & Integritet Här hittar du en lista med alternativ för åtgärder, varav det första är Hantera konto med en liten människoliknande ikon bredvid sig. Tryck på den för att gå till Hantera konto fliken.

Steg 4: På den Hantera konto visas två sektioner: Kontoinformation och Kontokontroll .

Steg 5: Det du letar efter finns i den andra sektionen. Precis under denna sektion är det första alternativet som du ser det här: Byt till ett personligt konto .

Steg 6: När du trycker på den visas en dialogruta på skärmen där du uppmanas att bekräfta din åtgärd med två alternativ: Avbryt och Växla tillbaka

Om du tror att du inte är redo ännu, välj det första alternativet. Om du däremot är redo att stå fast vid ditt ursprungliga beslut, välj det senare alternativet och var beredd att ta emot de förändringar som följer med det.

Vad kan förändras för dig på TikTok?

Innan vi tar farväl vill vi förbereda dig på hur ditt liv på TikTok kommer att se ut nu. Om du skapade ditt konto på TikTok som ett företagskonto från första dagen kanske du inte känner till hur ett personligt TikTok-konto ser ut.

Företagskonton kan ha en aktiv länk i sin biografi (oftast till företagets webbplats), men inte personliga konton.

Som personligt konto kommer du dessutom att förlora tillgången till TikToks analyser. Å andra sidan får du nu använda vilket musikspår du vill när du skapar innehåll på TikTok. Så om du inte har några invändningar mot dessa ändringar är det en vinst för alla.

I slutändan

Med detta har vi nått botten av den här bloggen. Idag har vi diskuterat TikToks kommersiella musikbibliotek i detalj. Vi har talat om när och varför det skapades och hur det fungerar. Senare har vi också listat de begränsningar som ett företagskonto på TikTok har och orsakerna bakom dem.

Till sist tog vi itu med din fråga om vad meddelandet "Det här ljudet är inte licensierat för kommersiellt bruk" på TikTok betyder och hur du kan bli av med det. Om vi har lyckats hjälpa dig med ditt problem får du gärna berätta om det i kommentarsfältet nedan.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.