Vad betyder "IMK" på Snapchat?

 Vad betyder "IMK" på Snapchat?

Mike Rivera

Innehållsförteckning

Snapchat är online motsvarigheten till tonåringarnas hängplats i stan, förutom att den här är online och inte innehåller något som juridiskt sett kan vara förbjudet. Både tonåringar och millennieungdomar älskar Snapchat just nu, och det med goda skäl, kan vi tillägga. Vi säger detta inte bara för att vi anser att Snapchat är en fantastisk plattform, utan vi har också stöd av forskning.Undersökningar och studier har visat att plattformen kan leverera en högkvalitativ upplevelse till sina användare.

En undersökning som Snapchat genomförde visade till exempel att plattformen endast framkallar behagliga och positiva känslor. Användarna känner sig upphetsade, flirtiga, attraktiva, kreativa, fåniga, spontana och glada. Du kanske tänker: "Det här är ganska standard, det är precis som det ska vara", men du har helt rätt.

Men som du kanske vet är det inte allt som är korrekt som genomförs. Twitter däremot får användarna att känna sig oroliga, ensamma, deprimerade, överväldigade, skyldiga och självmedvetna. Så som du kan se är Snapchat verkligen en kung bland män, som man kan uttrycka det.

Förutom denna huvudpunkt finns det hundratals andra små saker som spelar till Snapchats fördel. Du kanske har lagt märke till att gult är temat för appen, och gissa vad, det är ingen tillfällighet. Gult är bevisligen förknippat med produktion och frisättning av dopamin i våra hjärnor, vilket bokstavligen får oss att känna oss lyckliga och bra.

Som om det inte vore nog med det, så finns det också en säkerhets- och integritetsfråga som Snapchat tar på stort allvar. Det finns flera funktioner som ser till att andra användare inte kan störa någon som inte vill bli störd. Detta inkluderar, men är inte begränsat till, att blockera, rapportera och ta bort en användare från din vänlista.

I dagens blogg diskuterar vi vad IMK betyder på Snapchat.

Vad betyder "IMK" på Snapchat?

Låt oss säga att du chattar med din vän på Snapchat och hen säger något i stil med "imk, det är inte meningen att det ska hända". Vi vet att du kan känna dig lite förvirrad, men oroa dig inte, det är det vi är här för att hjälpa dig med!

Se även: Hitta borttagna vänner på Snapchat (se borttagna vänner)

IMK betyder "såvitt jag vet" eller "såvitt jag vet". Det är ganska okomplicerat, som du kan se. Det är meningen att betona att den person som talar inte har någon forskning eller sakkunskap som stöder dem, utan bara erfarenhet. Det kan vara så eller inte vara så, men det är vad de tror.

Före den tekniska eran uttrycktes denna känsla med ett enkelt "så vitt jag vet (AFAIK)" eller "så vitt jag vet (AFAIAA)".

Förutom den läroboksmässiga betydelsen finns det en annan åsikt kopplad till definitionen av denna förkortning. Tydligen använder människor ofta IMK för att ljuga utan att ta något större ansvar. Om de t.ex. befinner sig i en knipa kan de försöka komma undan genom att använda IMK för att få en trovärdig förnekelse.

Se även: Varför står det "Acceptera" på Snapchat när jag har raderat dem?

En konversation där en person försöker använda IMK som ett sätt att avstå från ansvar kan se ut så här:

Chef: Är detta allt arbete som behövs för projektet?

Mark: Ja, det är allt arbete, IMK.

Här är det uppenbart att chefen inte vet exakt vad projektet innebär, och Mark utnyttjar detta till sin fördel. Även om det fanns arbete kvar kan chefen inte säga ifrån. När sanningen kommer fram förr eller senare (vilket den alltid gör) kan han alltid hävda att han kan förneka det på ett trovärdigt sätt.

IMK förväxlas ofta med en annan populär chattförkortning, LMK eller "låt mig veta", men förväxlingen uppstår främst på grund av likheten mellan det lilla "L" och det stora "i".

LMK och IMK används dock i vitt skilda sammanhang, vilket du kanske kan se. Ibland kan du till och med se vad en förkortning betyder när du läser den för första gången, bara genom att använda sammanhanget. Kom ihåg att sammanhanget är avgörande när du kommunicerar med någon som uppenbarligen tror att det sparar tid att skriva "du" som "u".

Till exempel,

Du: Hej, vet du om Jessicas inflyttningsfest? Hon bjöd till och med in våra vänner från gymnasiet, lol.

De: Vad? LOL. Jag vet inte, hon har aldrig träffat mig. Jag antar att hon fortfarande minns skämtet från nionde klass haha.

Som du kan se betyder de helt klart "jag vet inte", eftersom det följs av "hon har aldrig träffat mig".

Någon som inte har behövt kommunicera på Gen Z-slang kan undra vad det är för mening med detta. Det teoretiska svaret är att det sparar tid, eftersom folk inte behöver skriva så mycket.

På ett djupare plan bidrar människor som förstår förkortningar till att utveckla förtroende, förståelse och en känsla av enhet.

Men som du säkert vet leder användningen av dessa informella akronymer bara till mer förvirring. Följande förklaring och förlägenhet kanske inte är värt det, men den yngre generationen verkar älska det.

Så i stället för att tänka på att det är oanvändbart vore det produktivt om du ägnade en hel timme åt att lära dig all modern Gen Z-slang, eller hur? Lita på oss; även om du inte gillar det i början, så kanske du vill vara en del av något som alla är med om.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.