Så här åtgärdar du "kan inte samarbeta eftersom de inte har tillgång till Instagram-musik"

 Så här åtgärdar du "kan inte samarbeta eftersom de inte har tillgång till Instagram-musik"

Mike Rivera

Instagram är en av världens största plattformar i dag när det gäller användare, möjligheter och skapare. Om den nuvarande situationen för skapare är någon indikation kommer ekonomin för innehållsskapare bara att öka under de kommande åren. Instagrams resa från en enkel social medieplattform för att komma i kontakt med dina vänner till en väletablerad community- och affärsplattform har varit majestätisk. Det är en fantastiskDet är en möjlighet att få exponering och träffa nya människor inom samma område som du, men det är också ett stöd.

Se även: Så här ser du om någon har raderat sitt Instagram-konto

Instagram ger olika incitament till användare som precis har börjat använda plattformen. Möten anordnas för skapare av online-innehåll och influencers i sociala medier världen över för att diskutera strategier och samarbeta.

Men innan du kan komma så långt finns det många första steg du måste följa. Först måste du skapa ett professionellt/företagskonto på Instagram. Därefter måste du skapa en unik varumärkesidentitet; kom ihåg att människor dras mer till positiva och vänliga varumärken än till negativitet eller skepticism.

Nu återstår bara att skapa starkt innehåll som folk vill se och att få kontakt med andra som gör samma sak som du. Så länge du är stödjande, snäll och unik i dina framsteg finns det inget som hindrar dig från att nå toppen.

Men innan du kan skapa ett varumärke som folk pratar om måste ditt innehåll/din produkt också vara det. Låt oss säga att du råkar skapa roliga videor eller att du är en influencer på sociala medier och älskar att Instagramma varje sekund av ditt liv.

Även om de kanske låter som bra idéer, så gör alla det. För att vara riktigt unik i din strävan, gör något som ingen har tänkt på tidigare. Det kan vara udda, roligt eller bara lite konstigt; det behöver inte ha någon koppling till ditt huvudinnehåll. Det måste fånga målgruppens uppmärksamhet och få dem att vilja stanna kvar och se mer.

Vad väntar du på nu när du har en utmärkt färdplan för att skapa ett varumärke? Om du har tekniska frågor om hur du ska gå tillväga eller organisera dig kan tusentals videor på YouTube och Instagram hjälpa dig med det.

I dagens blogg diskuterar vi Instagram-felet "Kan inte samarbeta eftersom de inte har tillgång till Instagram-musik" och hur du kan åtgärda det.

Så här åtgärdar du "kan inte samarbeta eftersom de inte har tillgång till Instagram-musik"

Att samarbeta med någon är en av milstolparna i skapandet av Instagram-innehåll. Det visar att du har vad som krävs för att lyckas, även om det kanske inte har varit så lätt som du trodde.

När du pratar med din nya vän om samarbetet kan du inte bestämma dig för musiken. Efter mycket fram och tillbaka kommer du fram till ett ljud, men det fungerar tydligen inte.

Du får ett felmeddelande som säger: "Kan inte samarbeta eftersom de inte har tillgång till Instagram-musik." Du kanske undrar om inte alla har tillgång till Instagram-musik på Instagram? Det verkar vara meningen, eller hur?

Tja, inte precis. Det finns nämligen några problem som kan orsaka att felet dyker upp. Lita på oss, när du lär dig om dem kommer du att inse hur rimliga de är. Låt oss gå direkt till verket!

Samarbetsfunktionen är inte tillgänglig i deras region.

Detta är den mest uppenbara orsaken till att du inte kan samarbeta med en användare: Instagram-samarbeten är inte tillgängliga där de bor.

Precis som de flesta andra funktioner på Instagram infördes samarbeten först i några få länder över hela världen. Så om funktionen inte verkar fungera, ha tålamod.

När uppdateringen dyker upp i deras region behöver de bara installera uppdateringen, så är ert samarbete redo att fungera!

Det finns ett fel eller en störning i systemet.

Om de har Instagram-samarbeten i sin region finns det en stor chans att en bugg eller en störning arbetar med detta.

Du kanske tycker att det är konstigt att en stor plattform som Instagram har problem med fel och buggar, men det är just för att Instagram är en stor plattform som fel och buggar är vanliga. Det är inte lätt att underhålla en så stor plattform utan att det sker några felplaceringar här och där, tycker du inte det?

Som tur är behöver du inte anstränga dig särskilt mycket för det här. Du vet redan hur det går till: båda samarbetspartnerna ska avinstallera och installera om Instagram på sina enheter, logga ut och in på sina konton eller starta om sina enheter.

Om inget av detta fungerar, vilket är högst osannolikt, är det en bra idé att låta det ligga kvar i ett par dagar och sedan återvända till det. Det kommer att vara borta och du kommer att kunna fortsätta. Innan du väntar kan du dock tänka på att kolla in alla andra lösningar i den här listan som inte kräver att du väntar.

Du använder inte musik från Instagram-biblioteket.

Instagram är en enorm plattform med kreatörer från hela världen som arbetar dag och natt för att bli kända världen över. Som plattform är det Instagrams ansvar att se till att ingen av dessa kreatörer någonsin behöver oroa sig för problem som att deras innehåll kopieras eller kopieras.

Lyckligtvis är Instagram mycket strikt när det gäller upphovsrättsintrång. Enligt Instagrams riktlinjer och användarvillkor får du bara "ladda upp material till Instagram som inte inkräktar på andras immateriella rättigheter".

Upphovsrättsskyddad musik får inte användas i samarbete med andra skapare. Om du skapar innehåll med hjälp av en annan skapares ljud är det alltså inte acceptabelt. Du kan antingen välja musik från Instagrams musikbibliotek eller skapa din egen musik.

En av er har inte tillåtit den andra att tagga.

Vid det här laget är du väl medveten om hur allvarligt Instagram tar integriteten. Det borde därför inte vara förvånande att det finns ett alternativ på plattformen som begränsar andra användare från att tagga dig.

Om någon av er har aktiverat den här funktionen är det förmodligen därför ni inte kan samarbeta. Stäng av den så slipper ni den här utmaningen igen.

Se även: Så här ser du vem som har tittat på din TikTok-profil

I slutändan

När vi nu avslutar den här bloggen vill vi sammanfatta allt som vi har diskuterat idag.

Instagram har långsamt blivit ett nav för kreatörer idag, och vi klagar inte. Människor kokar ihop fler och fler kreativa idéer som hjälper oss att lösa problem som vi inte visste fanns! Tänk på hur långt vi har kommit från människan som bodde i grottor, letade och jagade.

Låt oss säga att du vill samarbeta med en annan skapare. Det är en bra idé, och vi är här för det. Men om du stöter på ett felmeddelande som säger "Kan inte samarbeta eftersom de inte har tillgång till Instagram-musik" vet vi hur frustrerande det kan vara.

    Mike Rivera

    Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.