Så här återställer du Instagram-kontot utan telefonnummer, e-post-ID och lösenord

 Så här återställer du Instagram-kontot utan telefonnummer, e-post-ID och lösenord

Mike Rivera

Det finns tillfällen då vi behöver en paus från Instagram. Vi har alla varit där. Generellt sett är det inga problem när du kommer ihåg ditt användarnamn eller lösenord. Problemet uppstår när du vill återställa ditt Instagram-konto utan e-post eller telefonnummer. Det är dock inget problem och det finns ett sätt att lösa ditt problem.

Se även: Hur du ser ömsesidiga följare på Twitter

Instagram har över 1 miljard aktiva månadsanvändare och över 500 miljoner användare använder det aktivt varje dag sedan 2021, och antalet fortsätter att öka i takt med att Instagram lanserar nya funktioner som användarna kan prova. Det händer att användare förlorar tillgången till sitt Instagram-konto. Om du vill komma tillbaka till Instagram igen bör du därför uppmärksamma den här bloggen.

Det är ett känt faktum att det är svårt att komma åt Instagram utan e-post eller telefonnummer. Dessutom är det också en mödosam process att återställa ditt Instagram-lösenord. Uppgiften blir ännu svårare när du behöver kontakta Instagram-supporten eftersom de är svåra att nå.

Den här bloggen kommer dock att visa dig hur du steg för steg kan återställa ditt Instagram-konto med och utan tillgång till din e-post eller ditt telefonnummer.

Hur du återställer Instagram-kontot utan telefonnummer

För det första, om du inte har tillgång till ditt Instagram-konto men har tillgång till ditt Facebook-konto kan du prova följande metoder: -

Se även: Hur man ser vänlistan på Facebook om den är dold (se dolda vänner på Facebook)
 • Installera Instagram-appen och starta den.
 • Klicka på hjälp för inloggningsalternativ. Du får nu några alternativ för att återställa ditt Instagram-konto utan telefonnummer.
 • Välj inloggning med Facebook. Du kommer till ditt Facebook-gränssnitt. Du måste ange ditt användarnamn och lösenord.
 • Tryck på knappen "OK" för att logga in på ditt Instagram-konto.

Hur du återställer Instagram-konto utan e-postadress

Det här alternativet är lämpligt för personer som har tillgång till sitt telefonnummer men inte sitt e-post-ID. Du kan prova följande metoder för att komma åt ditt Instagram-konto.

 • Installera Instagram-appen och starta den.
 • Klicka på alternativet Hjälp för inloggning. Nu får du flera valmöjligheter. Välj alternativet Återställning som telefonnummer. Detta gör det möjligt att skicka en kod till ditt registrerade mobilnummer.
 • När du har fått koden skriver du in den när du blir ombedd att bekräfta den.
 • När verifieringen är klar kommer du att bli ombedd att skapa ett nytt lösenord för ditt konto.
 • När du har sparat ditt lösenord kan du återigen komma åt ditt Instagram-konto.

Hur du återställer Instagram-kontot utan telefonnummer och e-post-ID

Instagram tillåter i allmänhet sina användare att komma åt sina konton från antingen sin registrerade e-postadress eller sitt telefonnummer. Detta kan vara ett problem om din telefon blir stulen, förlorad eller hackad. Instagram har en lösning även för denna typ av problem. Följande process är en steg för steg-process för att återskapa ditt Instagram-konto utan e-postadress eller telefonnummer.

Metod 1: Titta på alternativet "Få mer hjälp".

 • Starta Instagram-appen och när appen öppnas trycker du på alternativet Glömt lösenord till höger på skärmen.
 • Tryck på alternativet "Lägg till konto" och logga in när sidan öppnas.
 • När inloggningssidan öppnas trycker du på alternativet "Glömt lösenord?" som finns under lösenordsfältet.
 • När sidan "Problem med inloggning" öppnas kan du göra tre saker. Antingen kan du ange ditt användarnamn, din e-postadress eller ditt telefonnummer. Eftersom du inte har tillgång till din telefon eller din e-post måste du välja alternativet med användarnamn istället.
 • Ange ditt Instagram-användarnamn i fältet för användarnamn.
 • Tänk på att du måste leta efter ett nytt användarnamn om ditt tidigare konto hackas. Du kan leta efter ditt hackade konto genom att kontrollera din följarlista eller genom att kontrollera om du gillar dina tidigare inlägg.
 • Tryck på alternativet "Behöver mer hjälp". Se till att skriva in ditt användarnamn innan du trycker på alternativet "Behöver mer hjälp". Om du inte gör det kommer du att omdirigeras till Instagrams hjälpcenter.

Metod 2: Begär stöd från Instagram

 • När du har följt ovanstående steg på rätt sätt kommer du till sidan "Hjälp oss att återskapa ditt konto".
 • På den här sidan visas den e-postadress som är kopplad till ditt Instagram-konto.
 • Om e-postadressen stämmer överens med din e-postadress kan du trycka på "send security code" (skicka säkerhetskod) för att skicka en säkerhetskod till din e-postadress. Om den inte stämmer överens med din e-postadress kan du inte skicka säkerhetskoden till din e-postadress. Tryck därför på "I can't access this email or phone number" (Jag kan inte komma åt den här e-postadressen eller det här telefonnumret) som finns längst ner på sidan.
 • Du kommer då att omdirigeras till formuläret "Request Support" (begär support), så att du kan kontakta Instagrams support.

  Mike Rivera

  Mike Rivera är en erfaren digital marknadsförare med över 10 års erfarenhet av marknadsföring i sociala medier. Han har arbetat med olika kunder, allt från nystartade företag till Fortune 500-företag, och hjälpt dem att växa sina företag genom effektiva sociala mediestrategier. Mikes expertis ligger i att skapa innehåll som resonerar med målgruppen, bygga engagerande sociala mediekampanjer och mäta framgången för sociala medier. Han är också en frekvent bidragsgivare till olika branschpublikationer och har talat vid flera digitala marknadsföringskonferenser. När han inte är upptagen med att arbeta, älskar Mike att resa och utforska nya kulturer.